• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü meralarda yapılan yatırımlar incelendi
24 Ekim 2020 Cumartesi 05:38

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü meralarda yapılan yatırımlar incelendi

​Siirt’teki meralarda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ihtiyaçlarının karşılanıp verim kaybının önlenmesi amacıyla inceleme yapıldı.
Türkiye de hayvan yetiştiriciliği yapılan önemli illerden biri olan Siirt’teki meralarda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ihtiyaçlarının karşılanıp verim kaybının önlenmesi amacıyla Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ‘’Mera Islah ve Amenajman Projeleri’’ kapsamında çalışmalar ve yatırımlar yapılıyor.
 
2020 yılında 200 bin TL değerinde yatırım yapılarak 3 köy merasında verim artışını sağlamak üzere gübreleme ve hayvanların yüksek sıcaklıktan korumak üzere gölgelik yapıldığını aktaran Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, merada yapılacak gölet için yer tespiti yaptı.
 
Köy merasında yapılan incelemeye Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Çayır ve Mera Şube Müdürü Nezir Ekinci, İl Müdürlüğü teknik elemanları ve Köy Muhtarı Vehbi Lale katıldı.
 
"Ülkemizde kırmızı et açığını kapatmak ve üretimi arttırmak üzere Bakanlığımızın mera ıslah ve amenajman projesi kapsamında ilimiz meralarında ıslah ve eksik yapıların tamamlaması için projelerimizi hayata geçiriyoruz." diyen İl Müdürü Ergün Demirhan, “Hayvancılığımızın gelişimi ve verimi arttırmaya yönelik bu tür yatırımlarımız devam edecektir. 2021 yılında meralarımızda gölet, gölgelik, hayvan su ihtiyaçlarını karşılamak üzere svat ve gübreleme çalışmalarımız olacak. Bugün Uluköy köy muhtarlığına teslim ettiğimiz gölgeliğin hayırlı olmasını dilerim.’’ dedi.
 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kurtalan İlçesi Uluköy köyü merasında yapılan gölgelik tamamlanarak köy muhtarlığına teslim edildiğini belirten Demirhan, daha sonra Aksöğüt köyü muhtarı Emrullah Yeşilyurt ile aksöğüt köyü meralarında incelemede bulanarak merada yapılacak gölet için yer tespiti yaptı. (İLKHA)
Bu haber toplam 3387 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA