• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt şehidi defnedildi
03 Şubat 2018 Cumartesi 09:34

Siirt şehidi defnedildi

Kuzey Irak'ın Kani Rash bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında, terör örgütü PKK saldırısında şehit olan sözleşmeli Er Hayrettin Dindar, memleketi...

Kuzey Irak'ın Kani Rash bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında, terör örgütü PKK saldırısında şehit olan sözleşmeli Er Hayrettin Dindar, memleketi Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde, Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

Cuma namazından sonra köy meydanında düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Van Asayiş Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt 3'üncü Tugay komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz ve civar köylerden çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin naaşı köy meydanına getirildikten sonra öz geçmişinin okunmasının ardından şehit evine götürüldü.

Annesinin son isteği yerine getirildi

Cenaze baba evinin önüne getirildiği sırada şehidin annesi Lalihan Dindar, konvoyu durdurarak oğluna son bir kez bakmak istedi. Bu sırada Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Siirt Valisi Atik, şehit annesinin isteğinin yerine getirdi. Köy mezarlığında getirilen cenaze açılarak ailesine gösterildi. Daha sonra da dualarla defnedildi.

Şehit babası sancağı öptü alnına koydu

Tören sonunda Başbakan Yardımcısı Şimşek şehit babasını Kürtçe konuşarak teselli etti, daha sonra Türk bayrağını teslim etti. Şehit babası da bayrağı öperek alnına götürdü. Başbakan Yardımcısı Şimşek ve beraberindekiler daha sonra taziye çadırını ziyaret ederek buradakilere de taziyelerini iletti.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 479 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA