• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt Halkı: Aşura günü Allaha yönelmek ve öze dönmek için büyük bir fırsattır
29 Ağustos 2020 Cumartesi 09:00

Siirt Halkı: "Aşura günü Allah'a yönelmek ve öze dönmek için büyük bir fırsattır"

Aşura gününün Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan birçok mesaj barındıran önemli bir zaman dilimi olduğunu ifade eden Siirtliler, bugünün iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirttiler.
Muharrem ayının 10'ncu günü olan Aşura gününde insanlık tarihi için pek çok önemli hadiselerin vuku bulduğunu hatırlatan Siirtli vatandaşlar, Peygamber Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin'in bugünde şehit edilmesinin yanı sıra Aşura gününün tövbelerinin kabul edildiği ve kurtuluşun simgesi olduğuna dikkat çektiler.
 
Covid-19 nedeni ile birçok yakınını kaybettiğini ifade eden Mehmet Arif Aslan, bugünde insanların çokça tövbe etmesi, el açıp yalvarması gerektiğini söyledi.
 
Aşura gününün İslam tarihinde çok büyük bir önemi olduğunu belirten Aslan, "Hazreti Âdem'in tövbesi, Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan kurtuluşu, kardeşleri tarafından kuyuya atılan Hazreti Yusuf'un kuyudan kurtuluşu o gün olmuştur. Bu nedenle Bütün Müslümanların Aşure günü Allah'a avuç açıp yalvarması ve tövbe etmesi gerekiyor. İnşallah bu vesileyle dualarımız kabul olur da bu hastalık içimizden çıkar. Bu hastalık nedeni ile birkaç yakınımı kaybettim. Çocuklarım bugün oruçlu olduğu için bir şeyler almaya çıktım. Gece gündüz dua ediyoruz inşallah dualarımız kabul olur." temennisinde bulundu.
 
"Rabbimizi hayatımızın merkezine koymak için kaçınılmaz bir fırsattır"
 
Aşura günü, Müslümanlar günahlardan arınmak ve tertemiz bir sayfa açmak için fırsat olduğunu belirten vatandaşlardan Beşir Şenyüz, "Rabbimiz bizlere şefkat ve merhametiyle nazar ediyor. Bugünde Müslümanlar oruç tutabiliyorlarsa oruç tutmalarının hayırlı olduğuna inanıyorum. Özellikle bugünde Allah'a bol bol tövbe ve istiğfarda bulunsunlar. Geçmişinde işlediği günahlardan arınmak ve yeni bir sayfa açmak ve Rabbini hayatının merkezine koyması için bence kaçınılmaz bir fırsattır. Bugüne erişen kardeşlerim tövbe etsinler. Müslümanların günümüzdeki musibetlere duçar olmasının sebebi, Kur'an-ı arkalarına atmasından kaynaklanıyor. İslam coğrafyasına baktığımızda ümmet param parça olmuş, kan oluk gibi akmakta, ümmeti toparlayacak ve İslami bir hayat yaşatacak bir gücün olmayışı Müslümanların kan revan içinde kalmalarına sebebiyet veriyor." diye konuştu.
 
"Allah'a isyan had safhada, haramlar alenen işleniyor"
 
Allah'ın ipine sımsıkı sarılmamız ve özümüze, kültürümüze dönmemiz gerekiyor." diyen Şenyüz, toplumun içine düştüğü durumu şu şekilde özetledi:
 
Müslümanlar yüz sene önce bir devletti ama şimdi olmuşuz 56 devlet. Bizi böldüler, parçaladılar. Fuhuş çoğaldı, erkeklerimiz uyuşturucuya müptela oldu. Çünkü biz özümüzü kaybettik. Hepimiz sorumluyuz, kıyamet günü Allah'a hesap vereceğiz. Bakın karşımda bir tane faizle işleyen banka var ve Allah'a savaş açıyor. Apartmanımızın altında içki satan iş yeri var. Bunlara ruhsat veren kim? Laik sistem değil midir? Bizim yeniden özümüze dönmemiz, Allah'tan korkmamız gerekiyor. Allah, ayetinde 'bu gidiş nereye' diye soruyor. Allah'a isyan had safhada, haramlar alenen işleniyor ve buna müsaade eden bir yönetim var.
Aşura gününde Hazreti Âdem'in tövbesinin kabul edilmesiyle birlikte birçok hadisenin yaşandığını hatırlatan Rıdvan Şen ise, "Firavun ordusu ile birlikte denizde boğulmuş. Hazreti Yusuf, kuyudan kurtulup, Mısır'ın azizi olmuş. Yani Aşura günü çok hayırlı bir gündür. Bugünde Müslümanlar, orucunu tutsun ve Allah'a tövbe etsin. İnşallah bu Coronavirus salgınından kurtuluruz." ifadesini kullandı.
 
"Aşura günü bizim için kanayan bir yaradır"
 
Aşure günü Müslümanların kanayan bir yarası olduğunu ve o gün Hazreti Hüseyin Kerbela da şehid edildiğini dile getiren Osman Burak Yeşil, bugünde Allah'a bolca tövbe edilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Yeşil, "Özellikle Aşura gününde birçok tarihi olaylar yaşanmıştır, Aşura günün ne anlam taşıdığını bütün Müslümanların idrak etmesi, bilmesi gerekiyor. Bütün dünyada Covid-19 musibeti var ve herkes bu belanın nereden geldiğini sorguluyor. Aslında bunu sebebi Allah'ı unutmak, emirlerine uymamak, Müslümanların İslam'ı özde değil de sözde yaşamasından kaynaklanıyor. Günde 5 defa ezan okunuyor ama kimse önemsemiyor. Bu musibetler başımıza geliyor. Aşura gününde Allah'a tövbe edelim, kendimize çeki düzen verelim, ülkemiz ve dünyada yaşayan bütün Müslümanlar için dua edelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 2171 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA