• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siirt 1. Ulusal Foto Safari birincilik ödülünü İLKHAnın foto muhabiri kazandı
22 Haziran 2021 Salı 09:20

Siirt 1. Ulusal Foto Safari birincilik ödülünü İLKHA'nın foto muhabiri kazandı

Siirt’in sahip olduğu tarihi ve kültürel değer ve doğal güzelliklerini yansıtmak amacıyla düzenlenen ‘Mezopotamya’nın Gizemli Kenti Siirt 1. Foto Safari Etkinliği’ ve fotoğraf yarışmasının birincilik ödülünü İLKHA foto muhabiri Tarhan İrtem kazandı.
Valilik koordinesinde "Mezopotamya’nın Gizemli Kenti Siirt” sloganıyla gerçekleştirilen ve 43 fotoğraf sanatçısının katıldığı 3 gün süren yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi için Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda program düzenlendi.
 
18 Haziran'da başlayıp 3 gün süren foto safaride, ülkenin değişik yörelerinden gelen 43 fotoğraf meraklısı merkez ilçenin yanı sıra Tillo, Pervari, Eruh ve Kurtalan ilçelerini gezerek, ilginç buldukları enstantaneleri fotoğraflayarak, kayıt altına aldılar.
 
Jüride,  Fuat Kozluklu, Bünyamin Aygün, Murat Gür, Erol Doğaner, Ömer Serkan Bakır, Tanin Helvacı ile Siirt’i temsilen gazeteci Ayhan Mergen yer aldı.
 
Jüri adına konuşan fotoğraf sanatçısı Metin Gür gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Gazeteci, gezgin ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral’da yaptığı konuşmada; Siirt’in binlerce yıllık tarihi ve tarihin bize aktardığı bütün değerleri ile üzerindeki insan sevgisinin adeta bir nakış gibi işlediği bütün yerel kültürü görme fırsatı bulduklarını belirterek, Siirt’te yapılan kazılarda çıkarılan buluntuların da Batman Müzesinde sergilendiğini belirtti.
 
Çalışmaya Batman Müzesinden başladıklarını belirten Aral, Şöyle konuştu: "Siirt bu güne kadar turizmde hak ettiği yeri almadı. Ancak bu gibi etkinliklerle hak ettiği yeri alacaktır. Bu ortak bir çabadır. Yazın başlangıcında sıcak bir dönemde çalışmaya başladık. İnşallah sonbaharda da tekrar geleceğiz. Batman’da başladı yolculuğumuz. Tarihin bize on beş yıl öncesinden bıraktığı eserleri çok önemli değerleri tanımakla başladık. Bu eserler Batman müzesinde koruma altındadırlar."
 
Siirt’in Mezopotamya’nın gizemli bir kent olduğunu belirten Vali Osman Hacıbektaşoğlu, tarihi doğal ve kültürel değerlerini tespit etmek, fotoğraflamak ve bunları görselleştirmek amacıyla etkinliğin düzenlediğini belirtti.
 
Siirt’in kalkınması için turizmin çok önemli bir alan olduğunu ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, “Bunun içinde sahip olduğumuz bütün tarihi ve kültürel değerleri üretimimizi, yemeklerimizi değerlendirerek, tanıtarak bütün Türkiye’den, bütün dünyadan insanların gelmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı
 
Vali Hacıbektaşoğlu, “Siirt 1. Foto Safari etkinliği bu çabaların bir başlangıç ayaklarından biridir. Bunu sürekli hale getirmek çok önemlidir. Bu tanıtım ve sahip olduğumuz değerleri sunmak çok önemlidir.  Özellikle şehir alt yapısının turizme hazır hale getirilmesini sağlıyoruz. Bunun için çok önemli çalışmalarımız var. Bu çalışmaların en önemli ayağı Botan milli parkıdır. Uzun dönem gelişme planı son aşamaya gelmiştir. Buradaki ön görülen bütün fonksiyonların orada spor, gezi araştırma, konaklama ihtiyaç görecek günübirlik amaçlı fonksiyonları bir an önce tamamlayıp hizmete sokmak en büyük hedeflerimizden bir tanesidir.” dedi.
 
Yarışmada, Tarhan İrtem’in “Sürü Çobanı " isimli eseri birinci, Mehmet Şah Deniz'in "Pervari’de Gece” isimli eseri ikinci, Mehmet Subaşı’nın Botan Vadisinde Yamaç Paraşütü " isimli eseri üçüncü oldu.
 
34 eserin sergilenme ödülüne layık görüldüğü programda 3 fotoğraf da mansiyon ödülü almaya hak kazandı.
 
Mansiyon alan eserlerin sahipleri ise Orhan Kartal, Ahmet Denizer ve Mehmet Şah Deniz olarak belirlendi.
 
Program, Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindekilerin dereceye girenlere ödül takdimi ve jüri üyelerine plaket vermesinin ardından sona erdi.
 
Ödül törenine, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Vali Yardımcısı Samet Öztürk, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mevlüt Yıldız, jüri üyeleri, fotoğraf sanatçıları ve davetliler katıldı.(İLKHA)
Bu haber toplam 179 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA