• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Serbest Koşu ve Parkur  Dünya Kupası Sona Erdi
13 Mayıs 2018 Pazar 19:15

Serbest Koşu ve Parkur Dünya Kupası Sona Erdi

Dünyanın en hızlı gelişen spor branşlarından Serbest Koşu ve Parkur Dünya Kupası Türkiye ayağı 12–13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Mardin Zinciriye Medresesi‘nde oluşturulan özel parkurda düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Türkiye Jimnastik Federasyonu himayesinde düzenlenen Turkey Home Merrell Mardin Dünya Parkur Şampiyonası’nın ödül töreni gerçekleştirildi. Zinciriye Medresesi’nde düzenlenen törene Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Mardin ilgi çekiyor

Burada bir konuşma yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman “Mardin günden güne ilgi gören ve cazibe merkezi olan bir şehir haine geliyor” dedi.  Bu tür bir organizasyonun şehirde yapılmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Yaman, “İlimizde devletimizin ve hükümetimizin sağladığı huzurun akabinde güzellikler yaşanmaya devam ediyor. Şehrimize gelen ziyaretçiler konusunda rekorlar kırılmakla beraber, önemli organizasyonlar da ardı sıra Mardin’de düzenlenmektedir. Biz de kurumlarımızla bu tür etkinliklere destek veriyoruz. Son olarak düzenlenen Serbest Koşu ve Parkur Dünya Şampiyonası milyarlarca insana ilimizin tüm güzelliklerini bir kez daha göstermiştir” ifadesini kullandı.

Ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz

Mardin’in tüm ihtişamı ile bu tür programlara ev sahipliğini sürdüreceğini ileten Yaman sözlerine şöyle devam etti: “İlimiz ulusal ve uluslararası organizasyonlarda her zaman önemli bir konumda yer alacak. Tarihiyle, kültürüyle, dillerin ve dinlerin bir arada huzur içinde yaşaması özelliğiyle kadim şehrimiz Mardin dikkatleri üzerine çekmeye devam edecektir. Bugün burada gerçekleştirilen yarışmada ilimizde ağırladığımız tüm misafirlerimiz şehrimize aşık olmakla beraber ve gidecekleri yerlere güzel duyguları taşıyacaklar. Bu vesileyle ilimize gelen tim sporcularımıza ve yarışmanın şehrimizde yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz”

Yarışmada dereceye giren sporcular ise şöyle oldu:

İlk gün Ukraynalı sporcu Erik Mukhametshin birinci olurken, Amerikalı sporcu Joey Adrian ikinci, Türk sporcu Enes Kasım Tekgül ise üçüncü oldu.

Şampiyonanın ikinci gününde “en iyi hareket“ ve “serbest stil finalleri“ düzenlendi. En iyi hareket (skills) kategorisinin birincisi İranlı sporcu İlia Movahad, ikincisi İranlı sporcu Ashkan Yazdamimehr, üçüncüsü ise Ukraynalı sporcu Erik Mukhametshin oldu.

Yarışmanın son kategorisi olan serbest stil finallerinde; Ukraynalı sporcu Erik Mukhametshin birinci, Rus sporcu Kirya Kolesnikov ikinci olurken, Amerikalı sporcu Joey Adrian üçüncü sırada yer aldı.

_sin0824.jpg

_sin0830.jpg

764a5690.jpg

764a5734.jpg

764a5750.jpg

764a5802.jpg

Bu haber toplam 858 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA