• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şaşılık tedavisi başarılı sonuçlar veriyor
12 Mayıs 2022 Perşembe 11:22

Şaşılık tedavisi başarılı sonuçlar veriyor

Şaşılık hastalığının genetik veya göz bozuklukları yoluyla oluştuğu ifade eden uzmanlar, uygulanan gözlük, ameliyat ve botox tedavisinin başarılı olduğunu söylüyor.
Genetik faktörler nedeniyle birçok hastalık anne-babadan evlatlarına geçebiliyor.
 
Şaşılığın hem genetik faktörler hem de göz bozukluğu gibi farklı nedenlerle ortaya çıktığını söyleyen uzmanlar sadece estetik bir sorun olmadığını, göz tembelliği ve psikolojik sorunlara yol açtığı belirtildi.
 
Şaşılık hastalığının tedavisi hakkında konuşan Göz Doktoru Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, "Şaşılığın farklı nedenleri vardır. Çocuklarda ve erişkinlerde farklıdır. Genetik faktörler de rol oynar. En sık sebep göz bozukluklarıdır. Birçok şaşı çocukta şaşılık ve göz tembelliği birlikte görülür. Ailede şaşılık veya göz tembelliği varsa çocukta şaşılık görülme riski artar. Bazen ateşli bir hastalık, kaza gibi nedenler şaşılık ortaya çıkmasını tetikler. Bazılarında şaşılık göz kaslarının birinde veya birkaçında felç nedeniyle olabilir. Sonradan aniden ortaya çıkan şaşılıklar travma, hipertansiyon veya şeker hastalığına bağlı olabilir. Bebeklik ve çocukluk döneminde olan şaşılıkların bir kısmı yalancı kaymalardır. Yalancı kayma burun kökünün genişliğine bağlı olabilen yanıltıcı bir görüntü olabilir." şeklinde konuştu."
 
"Gözlükle düzelmeyenlerde şaşılık ameliyatı yapılır"
 
Değişen şaşılık türlerinde doktorlar tarafından uygulanan çeşitli şaşılık tedavisinin olduğunu belirten Kaşkaloğlu, "Genellikle gözlükle düzelmeyenlerde şaşılık ameliyatı yapılır. Bazı özel durumlarda botox uygulanır. Çocuk veya erişkin birinde şaşılık varsa ve gözlükle geçmiyorsa şaşılık ameliyatı yapılması gerekir. Şaşılık ameliyatı birçok şaşılık tipinde genellikle çok iyi netice verir. Şaşılık ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Ortalama 30 dk. sürer. İzmir Kaşkaloğlu Göz Hastanesi olarak uzman göz doktoru kadrosu bu ameliyatları güvenli şekilde yapıyoruz. Ameliyat sonunda hastanın gözünde görünen bir dikiş olmadığı için ameliyat sonrasında rahatsızlık da az oluyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 425 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA