• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfadaki STK temsilcilerinden Çin zulmüne karşı birlik olalım çağrısı
03 Nisan 2021 Cumartesi 09:24

Şanlıurfa'daki STK temsilcilerinden Çin zulmüne karşı birlik olalım çağrısı

Çin yönetiminin 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren Doğu Türkistan’da başlattığı sistematik gözaltıların dördüncü yıldönümü münasebetiyle konuşan STK temsilcileri, Çin'in toplama kamplarını kapatma talebinde bulundu.
Şanlıurfa İHH öncülüğünde gerçekleştirilen, kentteki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği basın açıklamasıyla Çin'in Doğu Türkistan'da uyguladığı zulümler protesto edildi.
 
Yapılan basın açıklamasının ardından İLKHA'ya konuşan sivil tolum kuruluşu temsilcileri, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini ifade etti.
 
Konu Müslümanlara yapılan zulüm olunca Avrupa'nın görmezden geldiğini ifade eden STK temsilcileri, herkesi Doğu Türkistan'da yapılan zulme 'dur' demeye çağırdı.
 
Çin'in, Doğu Türkistanlı Müslüman halka uyguladığı zulme karşı olduklarını ve sonuna kadar da karşı durmaya devam edeceklerini vurgulayan sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri İLKHA'ya konuştu.
 
Maşuk Özyaramış
 
"Zalimler için yaşasın cehennem"
 
Müslümanların ülfet ve vahdet içerisinde olmaları gerektiğini ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Maşuk Özyaramış, "Dünya üzerinde hak ve batıl mücadelesi söz konusudur. Hak- batıl mücadelesi gereği olarak zulüm tek millettir.  Çin'de bu zulmün bir parçası olarak bugün Doğu Türkistanlı kardeşlerimize zulüm uyguluyor. Zulme karşı bir arada olmamızın en büyük anlam ve önemi, ülfet ve vahdet içerisinde olmamızdır. Allah'ın izniyle biz Müslümanlar, ülfet ve vahdet içerisinde birlik olarak zulme karşı durduğumuz müddetçe zalimler karşımızda kahru perişan olacaktır. Zalimler için yaşasın cehennem." şeklinde konuştu.
 
Hasan Doğan
 
"Her zaman mazlum insanların yanında yer alacağız"
 
Çin'in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yaptığı zulmü kınayan Çölyak Şanlıurfa Dernek Başkanı Hasan Doğan, "Şanlıurfa'daki bütün STK'lar ve sendikalar olarak birleştik. Çin'in, Doğu Türkistanlı kardeşlerimize uyguladığı zulme karşıyız ve sonuna kadar da karşı durmaya devam edeceğiz. Bu zulmü yapan insanları kınıyoruz. Allah'ın izniyle kınamaya da devam edeceğiz. Her zaman mazlum insanların yanında yer alacağız. Allah'ın izniyle mazlumların yanında Şanlıurfalılar olarak saf tutacağız." ifadelerini kullandı.
 
İbrahim Coşkun
 
"Yapılan zulümleri yalnızca seyreden kurum ve kuruluşlar mevcuttur"
 
Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, söz konusu Müslümanlar olunca zulmü görmezden geldiklerine dikkat çeken Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, "İHH'nın önderliğinde Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları olarak buradayız. Nerede zulüm altında olan bir  Müslüman varsa destek olmayız. En azından bizde yapılan zulmü duyurma adına burada destek verdik. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği gibi diğer büyük kuruluşlar, adı büyük ama zulmü görmemezlikten geliyor. Yapılan zulümleri yalnızca seyreden kurum ve kuruluşlar mevcuttur. Özellikle onlara seslenmek istiyorum. Artık yapılan zulümlere 'dur' desinler. Üzerlerine düşenleri yerine getirsinler. İnsanlık adına utanç verici bu durumu düzeltsinler. Rabbim mazlumların yardımcısı olsun." dedi.
 
Behçet Atila
 
"Müslümanlara yapılan zulmün duyurulması gerekir"
 
Doğu Türkistanlı Müslümanların korkunç bir zulüm ve baskı altında olduklarını belirten İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atilla, "Dünyanın birçok yerinde Müslümanlar işkence zulüm altındadır. Özellikle Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz, korkunç bir zulüm ve büyük bir baskı altındadır.  Doğu Türkistan'ın diğer coğrafyalardan farkı; bu bölgeyle irtibatın ve iletişimin olmamasıdır.  Bu uğurdaki mazlumiyeti bir kat daha arttırıyor. Bu anlamda Müslümanların bugün burada dayanışma sergilediği gibi birbirleriyle kenetlemeleri de gerekir. Müslümanlara yapılan zulümlerin duyurulması gerekir. Doğu Türkistan'daki zulmün kalkması için her yolun aşılması ve her kapının çalınması gerekiyor. Bugünkü çalışmada bize destek veren bütün sivil toplum kuruluşlarımıza, kurumlara, siyasi partilere ve destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları daha güçlü olup birbirlerine kenetlenecek ve inşallah yapılan zulümlerin karşısında dik duracak." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 609 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA