• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfada Gençlik Merkezleri siperlik maske üretmeye başladı
09 Nisan 2020 Perşembe 13:27

Şanlıurfa'da Gençlik Merkezleri siperlik maske üretmeye başladı

Coronavirus salgınına karşı maske üretimi yapan kamu kuruluşlarına, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri de katıldı.
Gençlere yönelik atölye ve kulüp faaliyetlerini internet ortamına taşıyan Şanlıurfa'daki Gençlik Merkezleri, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerinin alındığı atölyelerde 31 Mart 2020 tarihinden itibaren siperlik maske üretimine başladı.
 
Üretim maliyeti 2 TL, piyasadaki satış fiyatı ortalama 20 TL olan siperlik maskelerden, günde yaklaşık bin adet üretim kapasitesine ulaşan Gençlik Merkezleri, üretilen maskeleri sahada görev yapan başta sağlık çalışanları olmak üzere Polis ve Jandarma teşkilatlarına ulaştırıyor.
 
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen üretim faaliyetiyle, Şanlıurfa'daki Bağlarbaşı, İpekyol, Karaköprü, Şanlıurfa, Hilvan ve Siverek Gençlik Merkezlerinde 5 bin adet siperlik maske üretimi yapıldı.
 
Gençlik Merkezleri çalışanları ve gönüllü gençlerin ürettiği siperlik maskelerden 3 bin adedi, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Hastaneler ve kamu kuruluşları ile esnafa dağıtıldı.
 
Virüs taşıma riski bulunan bireylerle yakın mesafede bulunan görevlilerin vücut sıvılarına maruz kalmasını önleyen siperlik koruyucu maske üretimine, ihtiyaç olduğu sürece devam edeceği belirtildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 432 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA