• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfada doktorun hastaya hakaretler savurarak tedavi yapmadığı iddia edildi
10 Nisan 2021 Cumartesi 11:31

Şanlıurfa'da doktorun hastaya hakaretler savurarak tedavi yapmadığı iddia edildi

Diş rahatsızlığından dolayı Şanlıurfa Eyyübiye Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi'ne giden Kandil İdem'in doktorların hakaretlerine maruz kaldığını diş tedavisinin yapılmadığını ileri sürdü.
Şanlıurfa Eyyübiye Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezine diş dolgusu yaptırmak için giden Kandil İdem,  Diş Doktoru Özlem Havva Aktan'ın baktığı poliklinikte muayene oldu.
 
Diş Doktoru Aktan, İdem'e hastanede beyaz dolgu olmadığını siyah dolgu yapabileceğini söyledi. Hasta İdem, 15 gün önce dolgu tedavisi için randevu aldığını belirtti.
 
Diş Doktoru Aktan, hasta İdem'e bir hafta sonra gelirse beyaz dolgu yapabileceğini söyledi.
 
Tedavi olamayan diş hastası İdem, eşi Mehmet Emin İdem ile birlikte insan hakları iletişim aracılığıyla Başhekim Mehmet Akif Çelik'e mağduriyetlerini bildirdi.
 
Başhekim Çelik, beyaz dolgu sıkıntısının olmadığını ve doktorun diş tedavisi yapılabileceğini söyleyince İdem, dişine beyaz dolgu yaptırmak için tekrar Diş Doktoru Özlem Havva Aktan'ın yanına gitti.
 
Diş Doktoru Aktan, kendisini başhekime şikayet ettiği gerekçesiyle İdem'in tedavisini yapmayarak başka doktora sevk ettiği iddia edildi. Diğer diş doktoru ise hasta İdem'in dişini tedavi etmeyerek hastane önünde İdem'e hakaret ettiği iddia edildi.
 
"15 gün önce dolgu tedavisi için randevu almıştık"
 
Olay ile ilgili konuşan Mehmet Emin İdem, "9 Nisan 2021 tarihinde randevu gününde eşim Kandil İdem ile birlikte Eyyübiye Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi'ne gittik. Eşimi muayene eden Doktor Özlem Havva Aktan  'dolgu yapabiliriz ama elimde beyaz dolgu yok, siyah dolgu var.' dedi. Daha 15 gün önce dolgu tedavisi için randevu aldığımızdan haklı olarakta  beyaz dolgu istedik." diye konuştu.
 
Başhekimin beyaz dolgu sıkıntısı olmadığını söylediğini belirten İdem, "Hastanenin insan hakları bölümünden  Hüseyin Bakır Bey'e durumu  bildirdik.Daha sonra insan hakları iletişim birimi hastanenin Başhekimi Mehmet Akif Çelik'le görüştü. Başhekiminin  doktorla görüştüğünü,  yanına gidebileceğimizi dedi." Diş Doktoru Aktan'ın yanına tekrar gittik. Aktan,  şikayetimizden dolayı bize kızıp başka bayan doktora sevk etti.  Diğer doktor da kızıp eşime 'diş dolgusu yapmıyorum' dedi.  Oysaki muayenede siyah dolgu yapılabileceği söylenmişti. Bayan doktor, herkesin önünde 'bizi neden başhekime şikayet ettiniz? Şımarıklık yapmayın diye hakaret etti. Sonuç olarak diş  dolgusunu yapamadık." şeklinde konuştu.
 
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, iddialar ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. (İLKHA)
Bu haber toplam 630 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA