• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
29 Temmuz 2022 Cuma 10:00

Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, 2022 Yılı İl Koordinasyon Kurulu ve İl İdare Şube Başkanları 3. Toplantısı'nda kurumlar arası koordinasyonun il genelinde en üst düzeyde olması gerektiğini ifade etti.
2022 Yılı İl Koordinasyon Kurulu ve İl İdare Şube Başkanları 3. Toplantısı Vali Salih Ayhan başkanlığında, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda; 2022 yılı projeleri ile kurumlar arası istişare gerektiren konular ele alındı.
 
Valilik Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda Vali Ayhan, yatırım programında toplam 249 projenin yer aldığı belirterek, "Önceliğimiz tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak; devlet imkânlarını en doğru ve en planlı şekilde kullanarak ülkemizin öncelikleri ile uyumlu yatırım planlarını uygulamak olacaktır.
 
Kurum ve kuruluşlarımızın yatırım programındaki projelerin parasal karşılığı 17,4 Milyar TL. Bugüne kadar 5 Milyar 656 Milyon TL'sinin yani yüzde 32,42'sinin harcandığını görüyoruz. Yaz döneminin gelmesiyle beraber bu oranın, özellikle kırsal yatırımlarla hızla artacağını ön görüyoruz. İlimizde yürütülen tüm projeler bizim için önemli. Bu nedenle süreç içerisinde karşılaşılabilecek sorunları önceden ön görmek ve koordinasyon ile çözüme ulaştırılacak hususları belirlemek oldukça önem arz ediyor. Bir projeyi, bir kurumun tek başına hayata geçirmesi mümkün değildir. Kurumlar arasındaki koordinasyonun ilimizde en yüksek seviyede olmasını istiyorum. Tüm kurumlarımızın teşrikimesai içinde çalışması, projelerimizin bir an önce tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulması açısından önemlidir.  Bu nedenle İl Koordinasyon Kurulu toplantılarımızı verimli bir şekilde kullanmanın oldukça faydalı olacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı." şeklinde konuştu.
 
"Ortak akılla yarınlara Şanlıurfa çalıştayı"
 
Eylül ayının ilk haftasında yapılacak "Ortak Akılla Yarınlara Şanlıurfa" çalıştayının hazırlıklarına başlandığını da sözlerine ekleyen Vali Ayhan, "Tüm sektörlerin katılımıyla gerçekleşecek bu çalıştayda, şehrimizin geleceğine dair projelerimizi belirleyeceğiz. Bu çalıştayda çıkan sonuçlar, kamu kurum ve kuruluşlarımızın ev ödevi olacak. Bende herkesin ödevini yapıp yapmadığını kontrol edeceğim. Eğitimden turizme, tarımdan sanayiye, her alanda şehrimize kazandıracağımız çok sayıda çalışmanın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
 
Toplantıya Vali Ayhan ile birlikte Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA