• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAMAN YOLCULARIYLA DÜNYA’NIN SONUNA YOLCULUK
28 Nisan 2021 Çarşamba 11:37

SAMAN YOLCULARIYLA DÜNYA’NIN SONUNA YOLCULUK

Saman Yolcuları; birbirine teğet geçen yaşamları, bilinçli bir tercihe bırakıldığında asla bir araya gelemeyecek insanları, Dünya’nın son gününde bir araya getiriyor.
 Bilim kurgu türü sevenlerin son ana dek soluksuz okuyacağı Sarp Kiper imzalı eserde, hayatların nasıl da pamuk ipliğine bağlı ve bunun da tek sorumlusunun yine kendileri olduğu anlatılıyor.
 
Birbirinden farklı karakterlerin gözünden anlatılan dünyanın sonu, aslında bir gerçekle yüzleşmenin veya ondan tamamen uzaklaşmanın metaforuna dönüşüyor. Geleceğini kendi elleriyle yok eden insanlığın, bu yok oluş karşısındaki çaresizliği yazarın özgün anlatımıyla ete kemiğe bürünüyor. 
 
“…hayatın bu tarz küçük mutluluklar yaşattığı anların gitgide azaldığını ve altı ay sonra bunların hiçbirini tadamayacağını bilmek, onu gerçekten çok derinden üzüyordu.” Saman Yolcuları; zamanda kimsenin bilmediği bir yolculuğu, Dünya’nın gezegen olarak son kez insanlığın ayaklarının altında durduğunu hissettiren bir gerçeklikle anlatırken insanın sonsuz gücünü her sayfada yeniden sorguluyor. 
 
Sarp Kiper; yurt dışında eğitim gördüğü sırada bilim kurgu, korku edebiyatı, Amerikan klasik eserlerine yöneldi. Bu süreçte insan psikolojisinin derinliklerini keşfetme arzusuyla Sabancı Üniversitesi’nde Psikoloji Bölümü’nde eğitim gördü. Özellikle günümüzde; insanlığın doğa ve evren karşısındaki tutumuna dair farklı bir bilim kurgu eserle tanışmak isteyen okuruyla buluşmaya hazırlanan Saman Yolcuları, Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlandı.
Bu haber toplam 240 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA