• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rüyaydı gerçek oldu
06 Ağustos 2018 Pazartesi 12:22

Rüyaydı gerçek oldu

Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hastalarda uygulanan diyet programında başarı yakalanması ile ismini değiştirdi.

Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hastalarda uygulanan diyet programında başarı yakalanması ile ismini değiştirdi. Dernek, Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ismiyle faaliyetlerine devam edecek.

Daha çok, halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen Epidermolysis Bullosa hastalığıyla dünyaya gelen çocuklar ve aileleri ile dayanışmak için açılan Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, isim değişikliğine gitti. Kendilerinin geliştirdiği bir diyet yöntemi ile kelebek hastalığının tedavisinde yüzde 90'a yakın bir başarı yakalayan dernek, ismindeki rüyayı gerçeğe dönüştürdü. Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile faaliyetlerine devam edecek olan yönetim, tıbben tedavisi olmayan hatalığa kapılanlara yardım etmek için çalışma yürütecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenay Çalışır, dernek olarak kelebek hastası çocuklar ve ailelerine önemli hizmetler verdiklerini söyledi. Çalışır, "Kelebeklerin Rüyası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği isim değişikliğine gitti. Derneğin isminde bulunan rüya kelimesini biz gerçeğe dönüştürdük. Kelebek hastası çocuklar için geliştirdiğimiz bir diyet sayesinde çocuklarımızın yüzde 90'ında bir gelişim gördük. Bu çalışma ile tıbben tedavisi mümkün olmayan hastalıkların tedavisi için bir çalışma başlattık ve önce derneğimizin ismini değiştirmeye karar verdik. Derneğimiz, Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ismiyle kaldığı yerden hizmetlerine devam edecek. Bundan sonraki çalışmalarımızın içinde kelebek hastası çocuklar yine olacak fakat, tıbben tedavisi olmayan hastalıkla mücadele eden hastalar ve ailelerine de kucak açmış olacağız" dedi.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 723 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA