• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rizede eğitimini tamamlayan 571 hafıza icazetleri verildi
10 Aralık 2021 Cuma 10:04

Rize'de eğitimini tamamlayan 571 hafıza icazetleri verildi

Rize İl Müftülüğü tarafından 5'si düzenlenen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında il geneli Diyanet İşleri Başkanlığının kurslarında eğitimini tamamlayan 571 hafız için icazet merasimi düzenlendi.
Rize Yenişehir Spor Salonu'nda düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasimi" töreni, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Program mehter gösterisi, protokol konuşmaları, hafızların alana gelmesi ve hafızlar tarafından okunan Ayet-i kerimeler ile devam etti.
 
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, hafızlıkla ilmin bitmediğini, hafızlığın ilmin başlangıcı olduğunu belirterek, ilim öğrenmenin hayat boyunca devam etmesi gerektiğini ve asrı saadetten alınacak dersler olduğunu, bunun en önemlisinin Kur'an-ı anlamak ve yaşatmak olduğunu belirtti.
 
Hafızlık icazet merasiminde konuşan Rize Valisi Kemal Çeber ise "571 kardeşimin bu güzel gününde evlatlarımızla ve sizlerle beraber olmaktan son derece memnunuz. Allah sayılarınızı artırsın, Rabbim yüzünüzü güldürsün. Bugün burada edilen dualar boşa gitmeyecek. Gök kubbede dalga dalga yayılacak ve yıllar sonra da bu hizmeti verenler şükranla anılacaktır." dedi.
 
"Herkesin hayatta hayranlık duyduğu, hayran olduğu bazı kimseler ve bazı olaylar vardır. Benim hayran olduğum kimseler hep hafızlar olmuştur." diyen Çeber, "Hafız, Allah'ımızın kitabı Kur'an-ı Kerim'imizi hıfz etmesi, benim hep hayranlıkla izlediğim ve takip ettiğim, hayranlık duyduğum kimse olmuştur. Dolayısıyla bugün hayran olduğum bu hafızların töreninde bulunmaktan duyduğum memnuniyeti, sevinci ifade etmek istiyorum. Hafızlarımızın hafızlığı mübarek olsun." ifadesini kullandı.
 
Hafızlar en büyük unvana sahip olduğunu vurgulayan Çeber, şunları kaydetti:
 
571 hafız gerçekten Rize’miz için çok kıymetlidir. Belki size makam, mevki, unvan vermeyecek ama emin olun bilenler nezdinde sizler en büyük unvana sahipsiziniz.  Sizler hafız gibi yaşadığınız zaman, öbür dünyada cennetin kapısını açacaksınız. Sizleri bu yolda yetiştiren anne ve babalarınız, size emeği geçen hocalar ve sizin üzerinde emeği olan herkes bu sevaptan nasiplenecektir. Bende dua ediyorum ki, bu 571 kardeşimize zerreyi miskal katkımız varsa Rabbim bana da ondan istifade etmeyi nasip etsin. En azında 571 kardeşimizin hafızlık icazetini aldıkları gün bende onlarla birlikteyim diyebilmenin gururunu bana yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyorum.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından icazet belgeleri hafızlara verildi. Hediye takdiminin ardından hatıra fotoğrafının çekilmesi ile program sona erdi.
 
Programa Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 360 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA