• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Restoran, kafe ve pastaneler aylar sonra müşteri kabul etmeye başladı
04 Mart 2021 Perşembe 10:03

Restoran, kafe ve pastaneler aylar sonra müşteri kabul etmeye başladı

Covid-19 tedbirleri sebebiyle aylardır paket servis dışında iş yeri kapalı olan esnaf, açıklanan normalleşme kararları ardından yüzde 50 kapasiteyle müşteri kabul etmeye başladı.
Kabine Toplantısı'nın ardından kontrollü normalleşme dönemine geçildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, restoran ve kafeler için, "Çok yüksek riskli iller dışında, Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında, yüzde 50 kapasiteyle sürdürebileceklerdir." ifadelerini kullanmıştı.
 
Siirt'te yaklaşık 11 aydır müşterilerine sadece paket servis ya da gel-al şeklinde hizmet veren restoran, pastane ve kafe sahipleri yüzde 50 kapasiteyle vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
 
Alınan kararın çok sevindirici olduğunu kaydeden işletmeciler, yarı kapasite ile de olsa müşterilerini tekrar ağırlayabilecekleri için çok mutlu olduklarını dile getirdi.
 
"Tam 15 ay oldu bugünü bekliyorduk"
 
Uzu bir aradan sonra iş yerine müşteri kabul etmenin sevincini yaşadığını ifade eden lokanta esnafı Hayrettin Çelikbaş, 15 aydır bu kararı beklediklerini söyledi.
 
Çelikbaş, "Tam 15 ay oldu bugünü bekliyorduk. Aslında sadece ben değil bütün esnaf bugünü bekliyordu. Darısı diğer illerimizde bulunan esnafın başına. Allah'a çok şükür Güney Doğu illerimizin hemen hemen tamamında kısıtlamalar kaldırıldı, lokanta, kahve ve pastane esnafının yüzü gülüyor. İnşallah el ele vererek bu salgını atlatacağız ve normal hayatımıza geçeceğiz." diye konuştu
 
"Dostlarla bir arada bulunmak harika bir duygu"
 
Hayırlı bir iş için Diyarbakır'dan Siirt'e geldiğini dile getiren Abdullah Yılmaz, lokantada arkadaşlarıyla bir arada Siirt Büryanı yemenin çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.
 
Yılmaz, "Covid-19 salgını sonrası lokantalar kapatılmıştı ve bugün normalleşme ile birlikte bizler de hayırlı bir iş için geldiğimiz Siirt'te büryan yiyoruz. Güzel bir gün, Rabbim bir daha kapanmayı nasip etmesin. Lokantaların açılması, ekonominin tekrar canlanmasına ve insanların işlerine dönmesine vesile olacak. Servis ile olacak iş değildi. İnsanın dostlarıyla bir arada, bir masada bulunması harika bir duygu." dedi.
 
"Eğer dikkatli olursak bu salgını atlatacağız"
 
Salgın nedeniyle uzun bir süre kapanmak zorunda kaldıklarını ifade eden çay bahçesi işletmecisi Ali Timurlenk, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarından dolayı çok sevinçliyiz, Allah razı olsun, çok memnun olduk. Bütün esnaf çok zor durumdaydı, inşallah daha iyi olacak. Müşterilerimizi de mesafe maske ve temizlik konusunda uyarıyoruz. Eğer dikkatli olursak bu salgını atlatacağız." diye konuştu.
 
"Yüzde 50 kapasiteyle de olsa çarkımız dönüyor"
 
İş yerinin müşteri kabulüne açılmasından dolayı büyük bir mutluluk içerisinde olduğunu dile getiren Rıdvan Aslan, uzun bir aradan sonra kasalarının para gördüğünü söyledi.
 
Aslan, "Bugün ilk defa iş yerimiz müşteri doldu, bunu için sevindik. Uzun bir süredir müşteri alımına kapalıyız, kira ve elektrik faturalarını ödeyemiyorduk. Siirt'te maalesef paket servis kültürü de yok. Şua n mutluyuz, işimiz güzel, satış yapabiliyoruz. Yukarda 20-25'e yakın masamız var. Keşke bu şekilde devam etse ve virüs ortadan kalksa daha da mutlu olacağız. Şu anda her ne kadar yüzde 50 kapasite müşteri alımı yapıyor olsak da çarkımız dönüyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 871 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA