• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rektör Demir: Kazanılan beceriler temel değerlerle donanmalı
16 Kasım 2022 Çarşamba 08:42

Rektör Demir: Kazanılan beceriler temel değerlerle donanmalı

Batman'da ortaokul-lise öğrencilerine gönüllü ders verilmesini amaçlayan Akademisyen - Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü kapsamında ziyaretler devam ediyor.
Batman'da ortaokul-lise öğrencilerine gönüllü ders verilmesini amaçlayan Akademisyen - Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü kapsamında ziyaretler devam ediyor.
 
Hasankeyf Beşir Tutuş Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Beşiri Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "Günümüzde Gençlerin Sahip Olması Gereken Beceriler" başlıklı bir sunum yaptı.
 
Akademisyen-Öğrenci Buluşmalarının amaçlarından ve kapsamından bahsederek konuşmasına başlayan Rektör Demir, bu buluşmalar ile öğrencilerin geleceğine yön vermede bir fener görevi görmek ve yollarını aydınlatmaya çalıştıklarını söyledi.
 
Çözüm odaklı iletişim kurmanın öğrencileri doğru sonuçlara götüreceğini anlatan Rektör Demir, "Hedeflerinize ulaşıp kalıcı başarı elde etmek istiyorsanız, bunun yolu çözüm odaklı fikirler üretmektir." dedi.
 
İçinde bulunduğumuz yüzyılda tüm dünyada yaşanan değişimlerin yarattığı etkilerden bahseden Demir, "Değişen dünya şartlarından nasibini alan eğitim sistemimiz ve onun ana unsuru olan okullarımız, diğer tüm alanlar da olduğu gibi değişen ve dönüşen dünyanın ortaya çıkardığı yeni koşullardan doğrudan ve derinden etkilendi." dedi.
 
Günümüz becerileri ile geçmiş yüzyılların becerilerini kıyasladığımızda bugünün gençlerinin becerilerinin çok daha karmaşık bir hal aldığını söyleyen Demir, "Bu karmaşıklığa sebep olan temel etkenin fert olarak hayatımızın tüm alanlarında meydana gelen değişim hızının çok yüksek olması ve negatif yöne çeken alışkanlıklardır." ifadelerini kullandı.
 
Günümüzde sahip olunması gereken becerilerin öğrenme ve yenilik, yaşam ve kariyer, bilgi, medya ve teknoloji olarak sıralanabileceğini belirten Demir, "Bu becerilerin kazanılması önemli ancak yeterli değil." dedi.
 
Demir, bu becerilerle birlikte insanın evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki, tüm milli değerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma, gelişme, ilerleme ve değişimle de donanması gerektiğini vurguladı.
 
Buluşma, Demir’in öğrencilerden gelen soruları cevaplamasının ardından sona erdi.(İLKHA)
Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA