• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pahalılık Ramazan kolilerine de yansıdı
06 Nisan 2021 Salı 08:50

Pahalılık Ramazan kolilerine de yansıdı

Marketlerin ve gıda perakendecilerinin Ramazan ayına özel hazırladıkları erzak kolilerinin bu yılki fiyatı 150 lira ile 500 lira arasında değişiyor.
Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte marketlerde hazırlıklar başladı. Ramazan kolileri de tüketicilerin ihtiyaçlarına göre farklı içerik ve fiyat seçenekleri ile marketlerdeki yerini aldı.
 
Ramazan paketleri hem tüketicilere daha hesaplı alışveriş imkanı sunuyor hem de yardıma muhtaç insanlara yardım etmek isteyenlere de alternatif oluyor.
 
Ramazanda gelenek haline gelen, hayırseverlerin ihtiyaç sahibi kişilere bağış yapmak için tercih ettiği, iftar ve sahur sofraları düşünülerek hazırlanan gıda kolileri ve paketleri, tüketicilerin bu ayda en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden oluşuyor.
 
Marketler de Ramazan erzak paketlerini, değişik içerik ve fiyat seçenekleriyle müşterilerine sunuyor. Farklı seçeneklerle hazırladıkları Ramazan kolilerini 150 ile 500 lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkaran marketler, klasik, süper, mega ve lüks olmak üzere 4 çeşit erzak paketi hazırlayarak her türlü seçenekle talepleri karşılamayı hedefliyor.
 
İftar ve sahur sofraları düşünülerek hazırlanan koliler, temel gıda maddelerinden oluşuyor. Fiyatı 150 lira olan "Klasik Ramazan Kolisi"nde 15 ürün yer alırken, 250 lira değerindeki "Süper Ramazan Kolisi" 22 ürün içeriyor. 26 ürünün sunulduğu "Mega Ramazan Kolisi" 350 liradan, 35 ürünün yer aldığı "Lüks Ramazan Kolisi" de 500 liradan satılıyor.
 
Gaziantep’te on bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklara başladıklarını ifade eden esnaf, Ramazan kolilerinin fiyatlarının 150 liradan başladığını ve 500 liraya kadar yükseldiğini bildirdi.
 
Geçtiğimiz yıla göre Ramazan kolilerinin fiyatlarının yüzde 70 oranında arttığını belirten esnaf Cemil Genç, gıda ürünlerine yapılan zamların Ramazan kolilerine de yansıdığını söyledi.
 
“Ramazan kolilerinin fiyatı 150 ile 500 lira arasında değişiyor”
 
Temel gıda ürünlerinin fiyatının geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 oranında arttığına dikkat çeken Genç, “Geçen seneye göre bu sene fiyatları çok ciddi bir şekilde yükseldi. Bütün gıda ürünlerinin fiyatları arttı. Geçen yıl bir Ramazan paketinin ortalama maliyeti 75 liraydı, bu sene ise yaklaşık 140 civarında fiyat tutuyor. Bu paket bir kilogramlık ürünlerden oluşmaktadır. Büyük paketler ise yani 5 kilogramlık ürünlerden hazırlanan Ramazan kolilerinin fiyatı geçen sene 250-300 lira bir maliyet oluyordu. Ayçiçek yağının fiyatı yüzde 100 arttı. Tabi bu fiyatlar müşterinin isteğine göre değişiyor. Müşteri isterse 100 liralık isterse 500 liralık paket hazırlatıyor. Fakat normal güzel bir kolinin genelde ortalama 350-450 lira tutuyor.” dedi.
 
Geçtiğimiz yıla göre Ramazan kolilerinin fiyatının yaklaşık yüzde 70 arttığını belirten Genç, paketleri müşterilerinin taleplerine göre hazırladıklarını ifade etti.
 
“Paketlerde bir aylık temel ihtiyaç yer almaktadır”
 
Ortalama bir Ramazan kolisi ve paketinin fiyatının yaklaşık 300 lira olduğunu ifade eden Genç, “Büyük koli ve paketlerinin içerisinde 5 kilogram simit, 5 kilogram bulgur, 5 kilogram pirinç, 5 kilogram şeker, 5 kilogram un, 5 kilogram makarna, 5 kilogram mercimek, 5 kilogram nohut başta olmak üzere temel gıda ürünleri bulunmakta. Paketlerimizi hazırlıyoruz, müşterilerimize teslim ediyoruz. Müşterilerimiz de fakirlere dağıtacak.” ifadelerini kullandı.
 
En çok 26 ürünün sunulduğu "Mega Ramazan Kolisi”nin tercih edildiğini belirten Genç, aldıkları tüm siparişleri hazırlamaya başladıklarını da bildirdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 320 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA