• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Otomobil fiyatlarında indirim yapılması bekleniyor
02 Aralık 2022 Cuma 08:07

Otomobil fiyatlarında indirim yapılması bekleniyor

Uzun bir zamandır ikinci el otomobil piyasasının durgun olduğunu, bunun en büyük nedeninin ise fiyatların yüksek olmasından kaynaklandığını belirten sektör temsilcileri, otomobil sektöründe yapılacak ciddi bir indirimin piyasayı canlandıracağını söyledi.
Uzun bir zamandır ikinci el otomobil piyasasının durgun olduğunu, bunun en büyük nedeninin ise fiyatların yüksek olmasından kaynaklandığını belirten sektör temsilcileri, otomobil sektöründe yapılacak ciddi bir indirimin piyasayı canlandıracağını söyledi.
 
Batman Auto Store Derneği Başkanı Hasan Gönkek, yürürlüğe giren Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahı düzenlemesine ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.
 
Matrah düzenlemesinin genel olarak rapor üzerine alınan araçlar için yapıldığını, ikinci el araç piyasasına ise olumlu bir etki oluşturmadığını ifade eden Gönkek, düzenleme kapsamının genişletilerek üst sınıf araçların da bu uygulamaya dahil edilmesi gerektiğini kaydetti.
 
Genel itibariyle matrah düzenlemesinin düşük motorlu araçları kapsadığını aktaran Gönkek, düzenlemenin beklentilerini karşılamadığını vurguladı. Gönkek, "Matrah düzenlemesi yüksek motorlu araçlar için hiçbir artısı olmadı." dedi.
 
Hasan Gönkek
 
"Şu an araç var ama artık alım gücü yok"
 
İkinci el otomobil piyasasının ise yaklaşık 5 aya yakındır tamamen durgun olduğunu belirten Gönkek, "Bunun nedeni ise ülke genelinde yaşanan krizden kaynaklanıyor. Daha önce bayilerde araç yok diye yakınıyorduk ama maalesef şu anda araçlar var ama alım gücü yok." diye konuştu.
 
"İndirim tüm arabaları kapsamalı"
 
Sıfır araçlarda genel bir indirime gidilmesi gerektiğini kaydeden Gönkek, şöyle devam etti:
 
"Yapılacak indirim 1,5 motor, 1,6 motor, 2 bin motor ve genel olarak yüksek arabaları da kapsaması lazım. Bu şekilde bir indirim yapılırsa ikinci el otomobil piyasası da canlanır. Sıfır araçların fiyatı uygun olduğu zaman ikinci el araçların alım satımı da yükselecektir. Galericiler olarak 5-6 aydır yapılacak bu indirimi bekliyorduk ama maalesef yapılan indirim bizi pek memnun etmedi. Sadece otomobil sektöründe değil bütün sektörlerde iyi bir indirim yapılmasını isteriz."
 
"Vatandaş sattığı aracı yerine koyamıyor"
 
Şu anda araç piyasasının durgun olduğunu söyleyen Gönkek, "Sebebi ise vatandaşta yeteri paranın olmaması ve ikinci el araç fiyatlarının da yüksek olmasındadır. Bir de vatandaş aracını satmaktan korkuyor. Çünkü sattığı aracı yerine koyamıyor. Piyasada düzensizlik var. Otomobil sektöründe bütün arabalarda iyi bir indirim olursa ikinci el otomobil piyasasında da bir canlılık olur ve ticaretimiz dönecektir." ifadelerini kullandı.(İLKHA) 
Bu haber toplam 121 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA