• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Oto lastikçilerden sürücülere kış lastiği uyarısı
25 Kasım 2020 Çarşamba 11:07

Oto lastikçilerden sürücülere kış lastiği uyarısı

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık’tan itibaren başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle Gaziantep’te oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor.
Kış mevsiminin başlaması ile sürücülerin soğuk hava şartlarında, karlı veya buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmelerini sağlamak, lastik kaynaklı trafik kazalarını veya trafik kazası neticesi ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanımı zorunluluğu getiriliyor.
 
Bu kapsamda kış lastiği uygulamasının başlamasına sayılı günler kala Gaziantep’te şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araç sahipleri, araçlarına kış lastiği taktırmaya başlarken oto lastikçilerinin de mesaisi arttı.
 
Uygulamanın başlamasına sayılı günler kala işlerinde yoğunluk olduğunu belirten oto lastik satıcıları, sürücülerin araçlarında kış lastiği kullanmak için 1 Aralık tarihini beklememesi gerektiğini söyledi.
 
Kış lastiği takılmasının bir zorunluluktan ziyade can ve mal güvenliği için önemli olduğunu belirten oto lastikçiler, herkesin aracına kış lastiği takmasının önemine dikkat çekti.
 
Oto lastikçi esnaflarından Remzi Bazoğlu, sürücülere kış lastiği konusunda erken davranmaları uyarısı yaptı.
 
“Emniyetimiz için kış lastiğini takmamamız lazım”
 
Araçlara kış lastiği takmanın önemine dikkat çeken Bazoğlu, “Yazın nasıl ki yazlık bir ayakkabı ile dolaşıyorsak ve kışın da kışlık ayakkabıyı kullanıyorsak, araçlarımız da bizim için değerli ve canımızı emanet ettiğimiz bir vasıta olduğundan araçlarımızda yazın yazlık kışın da kış lastiği kullanmamız gerekir. Kar ve yağmurun yağmasını, havaların 7 derecenin altına düşmesini beklemememiz lazım. Lastikler soğuk havalarda sertleşecektir ve fren mesafesi uzayacaktır. Yere yapışması da ister istemez azalacaktır. Emniyetimiz için kış lastiğini takmamız lazım.” dedi.
 
“Herkesin can güvenliği için kış lastiğinin önemi büyük”
 
Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü ve yağışların başladığı bölgelerde trafiğin daha güvenli olması için 1 Aralık tarihi beklenmeden kış lastiğine geçilmesi gerektiğini belirten Yusuf Kılıçparlar da bu yıl doların yükselmesinden dolayı lastik fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 20 arttığını ifade ederek şöyle konuştu.
 
“Vatandaşlarımız lastik değişimi için son günü beklemesin. İnşallah vatandaşlarımız 1 Aralık tarihinden önce araçlarına kış lastiği takarlar. Çünkü kış lastiği hayat kurtarır. Sadece kar yağdığı zaman kar lastiği değil, araçlarımıza kış lastiği de takmalıyız. Kış lastikleri kış koşullarında daha emniyetlidir ve herkesin can güvenliği için kış lastiğinin önemi büyüktür.”
 
Cemal Kökmen de zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasına kısa bir zaman kaldığını hatırlatarak yoğunluk yaşanmaması için vatandaşlara araçlarına daha önceden kış lastiği takması çağrısında bulundu.
 
“Kış lastiği, kar ve yağmurlu havalarda kaza riskini azaltıyor”
 
Kökmen, “Vatandaşlarımız emniyetleri için bir an önce araçlarına kış lastiklerini takarlarsa kendileri için daha iyi olur. Yağışlar başladığı zaman zor durumda kalırlar. Zor durumda kalmamaları için bir an önce kış lastiklerini araçlarına taksınlar. Kış lastiği, kar ve yağmurlu havalarda kaza riskini azaltıyor. Bu sebeple vatandaşlarımız araçlarının kış lastiğini ihmal etmesin.” diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 415 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA