• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 95,97ye yükseldi
13 Ocak 2023 Cuma 08:14

Ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 95,97'ye yükseldi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Rakamları aldım, güzel bir hareketlilik başladığını görüyoruz çünkü ortaöğretimdeki okullaşma oranları yüzde 95,06 idi; yüzde 95,97'ye çıkmış." dedi.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Rakamları aldım, güzel bir hareketlilik başladığını görüyoruz çünkü ortaöğretimdeki okullaşma oranları yüzde 95,06 idi; yüzde 95,97'ye çıkmış." dedi.
 
Eğitim sistemine dâhil olmayan öğrencilerin takip sistemiyle eğitime dâhil edilmesi amacıyla düzenlenen "Eğitimle Yeniden Buluşma" projesi kapsamındaki ikinci değerlendirme toplantısı, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in başkanlığında gerçekleştirildi.
 
4 Ocak'ta başlayan projenin daha bir hafta olmadan meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Özer, proje sayesinde ortaöğretimdeki okullaşma oranının yüzde 95,97'ye yükseldiğini duyurdu.
 
Geçtiğimiz aylarda 868 bin kız çocuğunun okullara erişemediği yönünde gerçeği yansıtmayan iddiaların yayıldığını belirten Bakan Özer, İçişleri Bakanlığının kayıtları ve diğer kayıtlar karşılaştırılarak yoğun bir çalışma yapıldığını, sayının 280 bin civarında olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.
 
16 Aralık 2022 tarihinde tüm il millî eğitim müdürleriyle bir toplantı yaptıklarını belirten Özer, bu 280 bin kişinin gerçekten verilen adreslerde olup olmadığına ilişkin bir çalışma yapıldığını ifade etti. Özer, geçen hafta İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır'ın il ve ilçe millî eğitim müdürleri ile bir araya geldiklerini belirterek bu ikinci toplantıya gelirken rakamları kontrol ettiğini şöyle anlattı:
 
"Rakamları aldım, güzel bir hareketlilik başladığını görüyoruz çünkü ortaöğretimdeki okullaşma oranları yüzde 95,06 idi; yüzde 95,97'ye çıkmış. Yani yüzde 96'ya yükselmiş. Bu, iyiye işaret..."
 
Mart ayının sonuna kadar ortaöğretimdeki okullaşma oranlarının yüzde 99'a çıkarılmasını hedeflediklerini kaydeden Özer, "Hiçbir öğrencimizi, hiçbir kardeşimizi kaybetmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Biz memleketimizin tüm çocuklarının eğitimle buluşması için Bakanlık olarak siz değerli arkadaşlarımızla birlikte sahada olup bu sorunu çözmek için mücadele edeceğiz." diyen Özer, tek bir kişiyi bile kazanmanın büyük mutluluk yarattığını, yaptıkları her şeyin okulların daha güçlenmesiyle ilgili olduğunu vurguladı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA