• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğretmenlere trafik dersi
06 Eylül 2018 Perşembe 13:53

Öğretmenlere trafik dersi

Samsun Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde öğretmenlere yönelik "Trafik Eğitim Semineri" düzenlendi.

Samsun Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde öğretmenlere yönelik "Trafik Eğitim Semineri" düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonunda İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliğinde görevli trafik polisi Mustafa Karaca tarafından, ilçe merkezinde resmi ve özel okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik trafik eğitimi veriliyor. Eğitim seminerinde, trafiğin tanımı ve unsurları, trafikte insanların oynadığı roller, trafik güvenliğinin önemi ve temel davranış şekilleri anlatılıyor.

Trafik polisi Mustafa Karaca, "Araç kullanırken mutlaka emniyet kemerimizi bağlayalım ve cep telefonu ile konuşmayalım. Hiç olmazsa kulaklık kullanalım ya da diyafonla kullanalım. Dünya standartlarında etkili firen mesafesi diye bir mesafe var. 50 kilometre mesafe ile gidiyorsunuz bir tehlikeyi gördünüz, duracaksınız. Gazdan ayağınızı alıp frene basma mesafesi dünya standartlarında 1 saniye. Biz 50 kilometre hızla giderken gazdan ayağınızı alıp frene basana kadar araç 14 metre yol alır. Daha sonra frene basıp durması bir 14 metre daha yol alır. Niye 50 kilometrede ölüm meydana geliyor denildiği zaman, siz 50 kilometrelik mesafede durmak istediğiniz mesafeyi göz önünde bulundurduğunuzda duramayacaksınız. Çünkü o kişi 14 metre mesafede tehlikeyi fark ediyor. Cep telefonu ile konuşurken bu süre 1 saniye daha uzuyor. Yani siz 30 küsür metre mesafede gördüğünüz şahıs artık gitti, kurtarma şansı yok" diye konuştu.

5-6 Eylül tarihleri arası verilen Trafik Eğitim Seminerleri 7-12 ve 13 Eylül tarihlerinde devam ederek son bulacak.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 427 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA