• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler toplu taşıma araçları ile birlikte seferlerin sayısının da artırılmasını istiyor
17 Kasım 2022 Perşembe 08:47

Öğrenciler toplu taşıma araçları ile birlikte seferlerin sayısının da artırılmasını istiyor

Öğrenci sayısı 20 bine ulaşan Siirt Üniversitesinde şehir içi toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden yakınan öğrenciler, otobüs ve sefer sayılarının artırılmasını talep ediyor.
Öğrenci sayısı 20 bine ulaşan Siirt Üniversitesinde şehir içi toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden yakınan öğrenciler, otobüs ve sefer sayılarının artırılmasını talep ediyor.
 
Siirt Üniversitesi'nde okula gidiş ve çıkış saatlerinde toplu taşıma araçları ile duraklarda yoğunluk yaşanıyor. Kent genelinde on binlerce araç trafiğe çıkarken kent içi toplu taşımada kullanılan toplu taşıma araçları öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalıyor.
 
Hafta içi her gün okuluna giden öğrencilerin tercih ettiği toplu taşıma araçlarında öğrenciler, araç sayısının yetersiz ve seferlerin az olması nedeniyle kalabalık otobüslerde yolculuk etmek zorunda kalıyor.
 
Sabah ve okul çıkışlarında en yoğun yolcu sayısına ulaşıldığında kapasitesinin üstünde yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarında aşırı sıkışıklık yaşandığını ve mağdur olduklarını belirten öğrenciler, toplu taşıma araçları ile birlikte seferlerin sayısının artırılmasını istiyor.
 
"Belediye bütçesini gerekli yerlere harcasın ve otobüs seferlerini arttırsın"
 
Toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden dolayı dakikalarca duraklarda otobüs beklediklerini dile getiren Siirt Üniversitesi rekreasyon Öğrencisi Ahmet Beytekin, “Üniversitemizde 20 bine yakın öğrenci bulunuyor. Barajın kalkmasıyla birlikte üniversitenin kapasitesi arttı. Belediyenin sefer sayısını arttırması gerekirken aksine azalttı. Neden festivaller düzenleniyor, sanatçılar getiriliyor? Öğrenciler burada mağdur olurken festivallere para harcanması çok saçma oluyor. Kız öğrenciler ile erkek öğrenciler sıkışarak karışık bir şekilde yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar. Kız öğrenciler çok mağdur oluyor. Geçenlerde fazla yolcu sayısı yüzünden otobüsün tekeli patladı. Benim talebim belediyenin bütçesini gerekli yerlere harcaması ve otobüs ve sefer sayılarını arttırması.”  şeklinde talebini dile getirdi.
 
"Otobüs ve servislerde yer bulamıyoruz bulduğumuzda da üst üste biniyoruz"
 
Siirt Üniversitesi'nde hem öğrencilik yaptığını hem de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalıştığını ifade eden Sabri Kahramanoğlu, “Okula gelmemiz çok sıkıntılı oluyor. Servislerde yer bulamıyoruz bulduğumuzda da üst üste biniyoruz. Bunu anlamalarını istiyorum: ‘Eleştiriyorsak daha iyi olsun diye eleştiriyoruz. Kötüye gitsin diye eleştirmiyoruz.’ Ama her eleştirildiğimizde sanki bir partiye yakınmışız gibi bir ithamla tepki görüyoruz. Servis şoförlerimiz alabildiği kadar yolcu alıyor. Otobüs seferlerinin sayısını arttıracaklarına kısıyorlar. Bizler daha iyisini hak ediyoruz. Yarım saatte bir otobüs ancak araç geliyor. Şu anda 45 dakika oldu ama daha otobüs gelmemiş. Soğuklar da başladı, bundan sonra evde ne varsa giyinip geleceğiz, çünkü bura başka türlü 30 dakika beklememiz mümkün değil.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA