• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler Sıfır Atık Projesi ile ilgili olarak halkı bilgilendirdi
23 Nisan 2022 Cumartesi 13:47

Öğrenciler 'Sıfır Atık Projesi' ile ilgili olarak halkı bilgilendirdi

​Şırnak'ın Silopi ilçesinde 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında geri dönüşüm atıkları ile okul bütçesine gelir sağlayan öğrenciler, çevre kirliliği konusunda vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.
Silopi Atatürk Anadolu Lisesince başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Onaylanan 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında lise öğrencileri, ilçe merkezinin yoğun olduğu Sanat Sokağı'nda vatandaşlara el broşürü dağıtarak çevre kirliliği hakkında bilgilendirdi.
 
Okul genelinde başlatılan projenin ilçe geneline yayılması adına çeşitli etkinlikler yapan öğrenciler, stant kurarak pankartlar ile günlük atıkların çevreye verdiği zararı ve buna çözüm olarak da geliştirilen 'Sıfır Atık Projesi'ni anlattı.
 
Geri dönüşüme giden atıklar ile cüzi bir miktar gelirin olduğu ve okulun aile birliği hesabına aktarılarak, okulun ihtiyaçlarının giderildiği de belirtildi.
 
Proje koordinatörü Matematik Öğretmeni Reyhan Vahapoğlu, yaklaşık 3 yıldır okul genelinde yürütülen proje kapsamında öğrencilerin bir seviyeye geldiğini, atıkları sınıflarda belirlenen atık kovalarına attıklarını belirtti.  
 
Vahapoğlu, "Hedefimiz bir yıl içerisinde çöpsüz okul durumuna gelebilmektir. Özellikle kâğıt olsun, plastik olsun öğrencilerimiz bu konuda çok hassas davranıyorlar. Şu anda da öğrencilerimiz halka broşür dağıtıyorlar." dedi
 
9'uncu sınıf öğrencisi Melisa Avcı, "Bu projemizin bir amacı vardır. Bu da şehrimizi daha güzel hale getirmektir. Artık yerde çöp görmekten memnun değiliz. Burada durmadan insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz."dedi.
 
Vatandaşlardan Sadık Yemez de gerek evde gerekse de cadde ve sokaklarda gördükleri geri dönüşüme gidebilecek atıkları öğrencilere ulaştıracaklarını belirtti. (İLKHA)
Bu haber toplam 1078 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA