• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öğrenciler okullarına kavuşmanın sevincini yaşadı
06 Eylül 2021 Pazartesi 10:10

Öğrenciler okullarına kavuşmanın sevincini yaşadı

Türkiye genelinde Covid-19 tedbirleri alınarak tüm hazırlıkların tamamlandığı okullarda bugünden itibaren haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlandı.
Yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 1-3 Eylül tarihilerinde okullarda yüz yüze yürütülen uyum eğitimine katılırken bugünde diğer tüm sınıflar yüz yüze eğitime başladı.
 
Türkiye genelinde tüm kademe ve sınıf seviyelerindeki yaklaşık 18 milyon öğrenci ile bir milyonun da üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi bugün itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitime katıldı.
 
Yüz yüze eğitimin başlamasıyla Türkiye genelindeki okul ve kurumlarda Covid-19 tedbirleri alınarak kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açıldı.
 
Yaklaşık 58 bin okula Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, dezenfektan ve temizlik ihtiyaçlarıyla ilgili 650 milyon lira ödenek gönderilirken 113 bin temizlik personeli görevlendirildi.
 
Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de okullarda yüz yüze eğitim başladı. Covid-19 salgını ile birlikte birçok öğrenci ilk defa çevrimiçi eğitim ile tanışırken geçtiğimiz yılın büyük bölümünü evde geçiren öğrenciler, uzun bir sürenin ardından okullarına kavuşmanın sevincini yaşadı.
 
Kentteki tüm okullarda yüz yüze eğitime başlanırken uzun süre sonra maske, mesafe kuralına uyarak okula giden öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.
 
Uzaktan eğitim nedeniyle yaklaşık 2 yıldır okuldan uzak kalan öğrenciler, 2021 2022 eğitim-öğretim yılının ilk ders zilinin bugün çalmasıyla okullarına kavuştu.
 
Bin 468 okulda yaklaşık 600 bin öğrenci ve 33 bin öğretmenin ders başı yapmasıyla eğitim öğretimin başladığı kentte öğrenciler okullarına ve arkadaşlarına, öğretmenlerde öğrencilerine kavuşmanın sevincini yaşadı.
 
Uzun bir sürenin ardından sabahın erken saatlerinde okulun yolunu tutan öğrenciler, okul bahçesinde yapılan törenin ardından tek sıra halinde sınıflara alındı.
 
Merkez Şehitkamil ilçesindeki Mütercim Asım İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitime başlayan öğrenciler, uzun bir sürenin ardından okullarına kavuştu.
 
Tekrar okula, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirten öğrenciler, okulların bir daha kapanmasını istemediklerini dile getirdiler.
 
“Okullarımızın açılmasına çok sevindik”
 
Yüz yüze eğitimin başlamasından dolayı çok sevinçli olduğunu belirten Ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi Muhammed Yılmaz Çelik, “Yaklaşık 17 aydan beri okullarımız kapalıydı, uzaktan eğitim bizim için zorlu bir dönem oldu. Okullarımızın açılmasına çok sevindik ve mutlu olduk. İnşallah okullar bir daha kapanmaz.” dedi.
 
“Okullar açıldığı için çok mutluyuz”
 
Okulların açılmasına çok sevindiğini ifade eden Ortaokul 6’ıncı sınıf öğrencisi Muhammed Talha Korkmaz, “16 aydır okullarımız açılmıyordu, uzaktan eğitim zor oluyordu. Şu an okullarımız açıldığı için çok mutluyuz. Okulumu, öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok özlemiştim, onlara kavuştuğum için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.
 
“Okula geldiğim için çok mutluyum”
 
Uzaktan eğitim sürecinde çok zorlandıklarına dikkat çeken Ortaokul 8’inci sınıf öğrencisi Emine Şirin Özdemir, “Okulumu seviyorum, okula geldiğim için çok mutluyum. Öğretmenlerimi de seviyorum ve bugün öğretmenlerimizle hasret gideririz. Uzaktan eğitimi pek beğenmiyordum. Çünkü internetten dolayı derslere giremiyordum. Okuluma geldiğim için mutluyum. İnşallah LGS’de de güzel bir sonuç alırım ve güzel bir fen lisesine giderim.” şeklinde konuştu.
 
“Uzaktan eğitim yüz yüze eğitim gibi olmuyordu”
 
Yüz yüze eğitimin başlamasına sevindiklerini belirten Ortaokul 7’inci sınıf öğrencisi Rabia Üzüm, “Çünkü uzaktan eğitimde derslerden bir şey anlamıyordum. Uzaktan eğitim yüz yüze eğitim gibi olmuyordu. O yüzden eğitimin başlaması iyi oldu. İnternet, tablet ve benzeri sorunlarla karşılaştık. Okulların açılması iyi oldu, arkadaşlarımızı gördük. Öğretmenlerimizi ve okulumuzu çok özlemiştim. İnşallah okullar bir daha kapanmaz. Çünkü yüz yüze eğitimi seviyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA