• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Nusaybin’de geri dönüşleri başladı, esnaf kepenk açtı
15 Ekim 2019 Salı 13:46

​Nusaybin’de geri dönüşleri başladı, esnaf kepenk açtı

​PKK/YPG’nin Suriye’nin Kamışlı kentinden Mardin’in Nusaybin ilçe merkezindeki sivillere yönelik yaptığı saldırının ardından ilçeyi terk ederek akrabalarının yanına sığınan halk, saldırıların durmasıyla yeniden evlerine dönmeye başladı.

Türkiye’nin ‘Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla Suriye’nin Kamışlı kentinden Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sivilleri hedef alan PKK/YPG’liler, 11 sivili katletmiş, 35 kişiyi yaralamıştı.

PKK’lilerin saldırılarını artırmasıyla ilçeyi terk etmek zorunda kalan Nusaybin halk, son 2 gündür herhangi bir saldırının yapılmaması üzerine yeniden evlerine dönmeye başladı.

Sabah saatlerinden itibaren çevre ile ve ilçelerden gelen vatandaşlar, tekrar evlerine yerleşirken, esnafın bir kısmı da iş yerlerini açmaya başladı.

“Ölüm, kan, gözyaşı, savaş, talan artık bu halkın kaderi olmasın”

İş yerini açan esnaf, saldırıların durduğunu, vatandaşların evlerine geri dönmelerini ve esnafın da işyerini açmasını istedi. “Artık insanlar ölmesin” diyen Nusaybinliler, İLKHA muhabirlerine,  “Ölüm, kan, gözyaşı, savaş, talan artık bu halkın kaderi olmasın, birazcık huzur istiyor.” dedi.

“Kepenk kapatan esnaflarımıza çağrımdır: Gelin dükkânlarınızı açın”

Nusaybin esnafına ve halkına çağrıda bulunan Abdüsselam Akdoğan, iş yerinin 2 gündür açık olduğunu ve hiçbir sıkıntının olmadığını söyledi.

Akdoğan,  “Saldırılardan dolayı kepenk kapatan esnaflarımıza çağrımızdır: Gelin dükkânlarınızı açın, ortam sakindir. 3 günden beri ortam sakindir, silah ve top sesleri yoktur. Allah’ın izniyle bu saatten sonra da olmaz inşallah. Bizim de temennimizde budur. Yaşanan saldırılardan dolayı vatandaşlarımızın yüzde 70 Nusaybin’i terk etmek zorunda kaldı. Mardin, Kızıltepe ve Midyat gibi yakın il ve ilçelere gittiler. Halkımızın tekrar geri dönmesini, dükkânlarını ve topraklarını bırakmamasını istiyoruz.” diye konuştu.

“Sivil yerleşim alanlarına top ve silah atışlarının yapılmasını kınıyorum”

Sabahın erken saatinde işyerini açan esnaf Orhan Kardaş,  sivil yerleşim yerine saldırıların yapılmasını kınayarak, şunları söyledi:

“Saldırlar sonrası Nusaybinliler çok tedirgin oldu ve Nusaybin’i boşalmak zorunda kaldı. Şu anda hayat normale döndü ve millet tekrar gelmeye başladı. Esnaf iş yerlerini açmaya başladı. Halk evlerine geri dönüyorlar. Nusaybin’de hayat normale döndü. Sivil yerleşim alanlarına top ve silah atışlarının yapılmasını kınıyorum. İnsani olarak bu durumun kabul edilecek bir tarafı yoktur. Bu saldırıların durmasını istiyoruz.”

“Nusaybinliler olarak ‘artık yeter!’ diyoruz”

Fırıncı esnafı Süleyman Deniz de ilçeye dönen halka ekmek pişirmek için iş yerini açtığını söyledi. Deniz, “Nusaybin’e yapılan saldırılarda hayatını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Nusaybinliler olarak yastayız. Bizler ‘artık yeter!’ diyoruz. Saldırılar dursun, her 2-3 yılda aynı durumu yaşıyoruz, artık insanlar ölmesin. Biz esnaf olarak fırınımızı açtık ve Nusaybin’e dönen ve burada kalan halkımız için ekmem yapıyoruz. Halk evlerine dönüyor, bu saldırılar dursun istiyoruz.” dedi. (İLKHA) 

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA