• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mustafa Kemal Atatürkün Mardine gelişinin 102. yılı törenle kutlandı
14 Mart 2018 Çarşamba 16:28

Mustafa Kemal Atatürk'ün Mardin'e gelişinin 102. yılı törenle kutlandı

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman: “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 13 Mart 1916’da ağırlamanın sevincini yaşayan Mardin’liler birlik ve beraberlik içerisinde onu bağrına basarak, coşkuyla karşılamışlar ve şehrimizi onurlandırmasının mutlu

Hükümet Konağı önündeki törene Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Altan Er, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, daire başkanları, gaziler, siyasi parti ve stk temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.  

Tören, Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Mahmut Esad Atay Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emel Nişancı’nın, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Mardin'e gelişinin 102. yılı kapsamında düzenlenen koşuda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman, yaptığı açıklamada, “Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 13 Mart 1916’da ağırlamanın sevincini yaşayan Mardin’liler birlik ve beraberlik içerisinde onu bağrına basarak, coşkuyla karşılamışlar ve şehrimizi onurlandırmasının mutluluğunu yaşamışlardır.” dedi.

O günlerde ortaya konulan azim ve kararlılığın önemine vurgu yapan Yaman, açıklamasını şöyle sürdürdü:   “Aziz milletimizin o zor günlerde ortaya koyduğu birlik, beraberlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, aşamayacağımız hiçbir engelin, alt edemeyeceğimiz hiçbir iç veya dış tehdidin olamayacağına inanıyorum. Başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mardin’e gelişinin 102. yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”

img_9409.jpg

img_9412.jpg

img_9447.jpg

img_9452.jpg

Bu haber toplam 477 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA