• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mukabele sünneti genç hafızlar tarafından sürdürülüyor
04 Nisan 2022 Pazartesi 10:37

Mukabele sünneti genç hafızlar tarafından sürdürülüyor

Ramazan ayında gerçekleştirilen mukabele geleneği, Molla İhsan Erdal Kur’an Kursunda genç hafızlar tarafından sürdürülüyor.
Çok güzel bir atmosferde vatandaşların da katılımıyla manevi bir iklimin oluştuğu Kur’an Kursunda Genç hafızların bu geleneği sürdürmesi, ayrı bir önem arz ediyor.
 
Onlar hem burada hafızlıklarını geliştiriyor hem de asırlık geleneği devam ettiriyorlar.
 
Her gün ikindi namazının ardından başlayan mukabelede 3 hafız Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıyor.
 
Genç hafızlardan Kur'an-ı Kerim dinlemek isteyen vatandaşlar da mukabeleye katılıyor.
 
“Kur’an Kursumuzda halkımıza açık mukabele geleneğini sürdürüyoruz”
 
Necmettin Çiçek
 
Peygamber sünneti mukabele geleneğini bu sene genç hafızların devraldığını ifade eden Molla İhsan Erdal Kur’an Kursu Yöneticisi Necmettin Çiçek, genç hafızların hem kendilerini geliştirdiğini hem de asırlık geleneği devam ettirdiğini kaydetti.
 
Kur’an Kursunda yaklaşık 110 öğrencinin Kur’an eğitimi aldığını belirten Çiçek, “Kur’an’ı Kerim dışında dini bilgiler ve sosyal aktivitelere çok önem veriyoruz. Gençlerimiz büyüdüğünde bayrağı devir alarak birçoğu özel üniversiteler kazanıp güzel yerlere gelecekler. Belki birçoğu hâkim, savcı, doktor, öğretmen ve ülkenin birçok yerinde hizmet edecekler ama almış oldukları Kur’an’ı Kerim eğitimi, dini tedrisatı unutmayacaklardır. Gençlerimizle bu Ramazan ayında bir program icra ettik. Halkımıza açık mukabele geleneğini sürdürüyoruz.” dedi.
 
“Genç hafızlarımıza mukabele okurken Kur’an’a bakmayı yasakladık”
 
Çocukların mukabele geleneğini sürdürmek için Kur’an kursunu tercih etmelerinin çok önemli olduğunu ifade eden Çiçek, sokağı da tercih edebileceklerini ama buna rağmen Kur’an okumaya isteyerek geldiklerine dikkat çekti.
 
Bu sene Kur’an kursunda mukabeleyi genç hafızların okuduğunu belirten Çiçek, “Biz ise dinliyoruz. Onlara hem ağabeylik hem de hocalık yapıyoruz. Bir de farklı bir şey geliştirdik genç hafızlarımıza mukabele okurken Kur’an’a bakmayı yasakladık. Bir tecrübe edinmelerini, güvenlerini geliştirmelerini sağlamak için biz onlara dedik ki: ‘Kur’an’a bakmak size yasak, sizi takip edeceğiz herhangi bir yanlış yaptığınız yerde biz düzelteceğiz.’ Allah’a hamd olsun bu şekilde mahalle sakinlerinin teveccühünü kazandık. Bugün tatil, çocuklar oyun oynamak ister, buna rağmen çocukların mukabeleye katılması vermiş olduğumuz emeğin boşa gitmediğini gösteriyor. Rabbin onları yetiştiren hocalardan, anne ve babalarından razı olsun.” diye konuştu.
 
Allah’ın kelamını ezberleyerek hafızlık yapmanın çok önemli olduğunu ve yarın mahşerde Allah’ın huzurunda rahat bir hesap verebilmek için Kur’an eğitimini aldıklarını ifade eden genç hafız adayları, hafızlık eğitimini severek ve isteyerek aldıklarını bundan dolayı da çok mutlu olduklarını ifade etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 473 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA