• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müftü Erhan: Kur’an-ı Kerimlerin usulsüz şekilde imha edilmesi bilgimiz dışında
06 Mart 2021 Cumartesi 08:52

Müftü Erhan: Kur’an-ı Kerimlerin usulsüz şekilde imha edilmesi bilgimiz dışında

Son zamanlarda eski ve yıpranmış Kur’an-ı Kerimlerin usule uygun olmayan bir şekilde, özen gösterilmeden imha edilmeleri halkın tepkisini çekiyor.
Konuyla ilgili yaşanan sıkıntıyı dile getirmek üzere HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ve Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Yıldız, İl Müftüsü Turgut Erhan’ı ziyaret etti.
 
Geçtiğimiz gün Batman Çayı’na çuval içinde atılan Kur’an-ı Kerimlerin art niyetle atıldıklarına inanmadıklarını belirten HÜDA PAR ve Saadet Partisi İl Başkanları, Kur’an-ı Kerimlerin usule uygun, hürmette kusur edilmeden imha edilmeleri hususunda halkın bilinçlendirilmelerini istediler.
 
1-029.jpg
 
Yapılan şeyin art niyetten kaynaklanmadığına inandıklarını vurgulayan siyasi parti başkanları, Kur’an’lar imha edilirken yanlış usullerin kullanıldığını belirttiler.
 
“Haberi duyar duymaz araştırdık”
 
Ziyaret sonrası konuşan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin “Batman’da dini kitapların ve yıpranmış Kur'an-ı Kerimlerin belki imha etme niyetiyle, Batman Çayı’na atılması olayı halkımızın gündeminde. Bu hususla ilgili tahminimiz, bu olayı birilerini kendi iradeleri ile yaptıklarıdır. Haberi duyar duymaz araştırdık ve neticede de öyle çıktı. Batman İl Müftülüğünün eliyle yapılmış veya onların talimatıyla yapılmış bir olay değildir. Bunun böyle olmadığını zaten tahmin etmiştik.” dedi.
 
2-027.jpg
 
“Yanlış usuller kullanılmış”
 
Daha önce de yanlış usuller kullanıldığını belirten Şahin “Birileri mukaddesatımıza düşmanlık niyetiyle de yapmamıştır. Bu konuda daha önceden de benzer olaylarla karşılaştık. Yanlış usuller kullanılmış. Art niyetli bir teşebbüsün olmadığına inanıyoruz. Müftülüğümüz bu konuda çok duyarlı. Bununla birlikte İl Müftülüğümüzü ziyaret ettik. Bu hususu gündemimize aldık. Kendileri de izahatlarda bulundular. Vardığımız nokta yanlış usullerin kullanılmasıdır. İnşallah bu konuda vatandaşlarımız daha dikkatli olur.” ifadelerini kullandı.
 
3-027.jpg
 
“İnşallah bu olaylar bir daha yaşanmaz”
 
Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Yıldız da ziyaret sonrası yaptığı açıklamada “Yanlış usuller kullanılmış. Kur'an-ı Kerim bizim kırmızıçizgimizdir. Bu kaynakların ehil olmayan kişiler tarafından yakılması veya imha edilmesi yanlıştır. İnşallah bu olaylar bir daha yaşanmaz.” ifadelerini kullandı.
 
Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu belirten İl Müftüsü Turgut Erhan, bu konuda hassas olduklarını söyledi.
 
“Geri dönüşüme gönderiyoruz”
 
Müftü Erhan “Cami ve mescitlerimizin kitaplıklarının gözden geçirilmesi, aşırı derecede yıpranmış dağılmış olan ciltlenmesi mümkün olmayan Mushaf-ı Şeriflerin veya başkanlığımızın yayını olmayan Mushaf-ı şeriflerin kaldırılması ilçe müftülüklerimizde ve müftülüğümüz personelleri ile zaman zaman yapmış olduğumuz toplantılarda sık sık hatırlatmış olduğumuz hususlardır. Bu çerçeve içerisinde yapmış olduğumuz toplantılarda da arkadaşlarımıza, yıpranmış olan dini kitaplarımızın geri dönüşüme kazandırılması hususunu sürekli hatırlatıyoruz. Görevlilerimiz de geri dönüşüme gidilecek ve okunamaz durumda olan kitapları müftülüğümüze getiriyorlar. Biz de müftülüğümüz nezaretinde geri dönüşümlere gönderiyoruz. Bu konuda müftülüğümüz ve din görevlilerimiz azami hassasiyet gösteriyorlar.” dedi.
 
“Biz de bu imha edilme şekillerine şiddetle karşıyız”
 
Kur’an’ın usulsüz şekilde imha edilme şeklinin kendi bilgileri dışında olduğunu vurgulayan Müftü Erhan konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Vatandaşlarımız evlerinde okunamaz durumda olan yırtık ve eski kitapları veya okumadıkları kitapları camilerimize getirmeye devam ediyorlar. Bizim de onları zaman zaman toplayıp geri dönüşüme gönderme imkânımız oluyor. Fakat evinde yıpranmış olan veya okumadıkları kitapları ya yakarak ya da farklı şekillerde imha yoluna gidiyorlar. Biz de bu imha edilme şekillerine şiddetle karşıyız. Neticede imha edilen kitapların arasında kutsalımız olan Kur'an-ı Kerim'in olması, bunların sayfalarının dağılmış olması, bir Müslüman olarak hiç kimsenin kabul etmesi asla mümkün olmayan bir durumdur. Bizler bu kitapları camilerden toplayıp geri dönüşüme götürme konusunda telkinlerimizi sürdürdük, sürdüreceğiz, ancak basına yansıyan hususlar bizim içimizi yaralayan konulardır.”(İLKHA)
Bu haber toplam 482 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA