• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Müftü Erhan: Din hizmeti bir gönül işidir.
26 Ekim 2019 Cumartesi 10:24

Müftü Erhan: Din hizmeti bir gönül işidir.

Cami hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla düzenlenen panelde konuşan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, din hizmetinin bir gönül işi olduğunu belirtti.
Diyanet İşleri Başkanlığının, cami hizmetlerinde verimliliği artırmak ve örnek projelerin paylaşılarak yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu “Tecrübe Paylaşımı” temasıyla Batman’da bir panel gerçekleştirildi.
 
Batman İl Müftülüğü tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan panele; Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi Mehmet Fatih Tunç, İmam-Hatip Mehmet Yıldız, İmam-Hatip Yasin Aşkan ve İmam-Hatip Mecit Bozkurt, İl Müftüsü Turgut Erhan ve imamlar katıldı.
 
Panelin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, cami içi ve cami dışı din hizmetlerinin daha etkili ve verimli yapılabilmesi için görevliler arasında tecrübe paylaşımlarının çok önemli olduğuna dikkat çekti.
 
Din hizmetinin bir gönül işi olduğunu belirten Erhan, “Biliyorum hepiniz bu işi gönüllü olarak yapmaktasınız ancak sürekli yenilik ve zihinsel tazelenme bizim mesleğimiz için çok önem arz ediyor. Ne kadar biliyorsak yine de başkalarının tecrübelerinden istifade etmek son derece önemlidir.” dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanlık Vaizi moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Gaziantep Şehitkâmil Müftülüğünde İmam-Hatip olarak görev yapan Mehmet Yıldız, teknoloji ile bütünleşmiş ve materyallerle desteklenmiş madde bağımlılığı konusunda bir sunum yaptı.
 
İstanbul Bağcılar Müftülüğünde görevli Mecit Bozkurt ve Hakkâri İl Müftülüğünde görevli Yasin Aşkan ise, gençliğe yönelik sosyal hizmetler ile birlikte cami cemaati için geliştirdikleri projelerinin sunumunu yaptı.(İLKHA)
 
 
Bu haber toplam 207 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA