• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Minia Kudüs tırı Gaziantepte
29 Haziran 2021 Salı 09:50

Minia Kudüs tırı Gaziantep'te

Türkiye genelinde farklı illerde vatandaşların ilgisine sunulacak Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile hazırlanan Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı Gaziantep’e ulaştı.
Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gönüllerde diri tutmak için Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'nın iş birliği ile organize edilen program kapsamında startı İstanbul’da verilen Mescid-i Aksa maketini taşıyan Minia Kudüs tırı Gaziantep’te halkın ilgisine sunuldu.
 
Adana’dan Gaziantep’e gelen Minia Kudüs tırını Yetimler Vakfı Gaziantep temsilciliği yetkilileri ile halk karşıladı. Minia Kudüs tırı konvoy halinde merkez Şehitkamil ilçesinin Yaprak Mahallesi’ndeki İstasyon Meydanı’na götürüldü.
 
28-29 Haziran’da halkın ziyaretine açık tutulacak maket kurulduğu andan itibaren halktan büyük bir ilgi gördü.
 
Siyonist işgalci rejimin hedefinde olan Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşturulması adına organize edilen program kapsamında il il dolaşan Mescid-i Aksa maketinin yer aldığı Minia Kudüs tırı büyük bir ilgi görürken Yetimler Vakfı Gaziantep Temsilciliği yetkililerinden Mehmet Sığırcı, Minia Kudüs tırının 2 gün boyunca halkın ziyaretine açık olacağını söyledi.
 
Mescid-i Aksa'nın sadece bir toprak parçası veya Arapların yaşadığı bir mekân olmadığını ifade eden Sığırcı, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın İslam ümmetinin atan kalbi olarak görülmesi gerektiği belirtti.
 
Sığırcı, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın sürekli gündemde olabilmesi için daha fazla etkinliklerin yapılması gerektiğini ifade etti.
 
“Halkımızı Minia Kudüs tırımızı ziyaret etmeye bekliyoruz”
 
Minia Kudüs tırının Gaziantep’e geldiğini belirten Sığırcı, “Tırımız halkın ziyaretine açıldı. İstanbul’dan yola çıkan tırımız Kocaeli, Ankara ve Adana’dan sonra Gaziantep’e geldi. Minia Kudüs tırımız Gaziantep’te halkımız ile buluşmak için İstasyon Meydanı’ndadır. Şu anda hummalı bir çalışma var. arkadaşlarımız tırı ziyaret edecek ziyaretçiler için hazırlıklarını tamamlıyorlar. Tüm halkımızı Minia Kudüs tırımızı ziyaret etmeye bekliyoruz.” dedi.
 
Gaziantep’e gelecek Minia Kudüs tırının 2 gün boyunca halkın ziyaretine açık olacağını belirten Sığırcı, “Filistin tüm ümmetin kanayan yarasıdır. Her geçen gün bu yara daha da derinleşiyor. Halkımızı buraya davet ediyoruz. Minia Kudüs tırımız iki gün boyunca burada kalacaktır. Aynı zamanda çeşitli programlar yapılacaktır. Bu akşam saat 20.30’da canlı ilahi ve ezgi dinletisi ile sohbetler olacaktır. Tüm Aksa sevdalılarını Minia Kudüs tırımızı ziyaret etmeye ve akşamki programımıza bekliyoruz.” diye konuştu.
 
Aynı zamanda resim sergisi başta olmak üzere çeşitli etkinliklerde düzenleyeceklerini bildiren Sığırcı, Minia Kudüs tırının sabah saat 10.00 ile akşam saat 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini söyledi. (İLKHA)
Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA