• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milli Eğitim Bakanı Selçuk Telafide Ben de Varım etkinliğine katıldı
29 Temmuz 2021 Perşembe 09:33

Milli Eğitim Bakanı Selçuk "Telafide Ben de Varım" etkinliğine katıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde gerçekleştirilen "Telafide Ben de Varım" etkinliğinde yaptığı konuşmada, okulların 6 Eylül tarihinde açılmasını önemsediklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinden gelen 45 öğrenciyle birlikte Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni gezdi.
 
Burada gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında öğrenciler ile müzeyi gezen iki bakan, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy etkinlikte yaptığı konuşmada, bakanlık olarak "Telafide Ben de Varım" programında görev almaktan çok mutlu olduklarını söyledi.
 
Ersoy, "Çok ince düşünülmüş, çok detaylı düşünülmüş bir proje. Sadece öğretmenler değil, öğrenciler ve velileri de kapsıyor. Ayrıca özellikli öğrencilerimiz, işitme ve görsel yetersizliği olan öğrencilerimiz, dil ve konuşma sorunu olan öğrencilerimiz de çok detaylı düşünülmüş. Bütün bu bağlamlarda baktığımız zaman bu iş birliklerini biz bakanlıklar olarak devam ettirmek istiyoruz. Bugün de burada 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan 45 öğrenciyle birlikte 'Telafide Ben de Varım' projesi kapsamında bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu etkinliğin en büyük ve en önemli özelliği öğrencilerin temas ederek, iletişimde bulunarak, bizzat deneyimleyerek derslerini öğreniyor olması. Hayatları boyunca öğrenmesi gereken bilgileri bu şekilde alıyor olmaları çok çok önemli. Hem daha kalıcı oluyor onların zihninde hem de daha hızlı şekilde öğreniyorlar. Bütün bu açılardan baktığımızda çok başarılı bir proje. İnşallah biz bu tür çalışmaları Millî Eğitim Bakanlığımızla geliştirerek devam etmek istiyoruz." dedi.
 
"200 binden fazla öğretmen müze eğitimi aldı"
 
Etkinlikte konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanlığıyla birlikte yürüttükleri projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Bakan Selçuk, "Bu iş birlikleri çerçevesinde Kültür Bakanlığımızla da müzeler çerçevesinde bazı projelerimiz var. Bugün, 'Telafide Ben de Varım' çalışması çerçevesinde Anadolu Medeniyetler Müzesi'ndeyiz. Ankara'nın uzak bir ilçesinden, Şereflikoçhisar'dan gelen öğrencilerimiz var. Onlar müze ziyaretini öğretmenleri ile yapıyorlar. Ancak bu sadece biraz önce Sayın Bakanımın da ifade ettiği gibi bir gezi olarak değil, bir deneyim çalışması. Bu arada şunu özellikle söylemek isterim; 200 binden fazla öğretmenimiz bakanlığımızın katkısıyla müze eğitimi aldı. Müze eğitimi nasıl yapılır, öğrencilere müzelerde hangi süreçler yaşatılır, müzelerde uygulamalı çalışmalar nasıl hayata geçirilir? Bunlarla ilgili gerçekten çok önemli bir birikim sahibi oldu. Bu 200 binden fazla öğretmenimiz bugün bu faaliyetleri yürütüyorlar. Kültür ve Turizm Bakanı'mızın destekleriyle bütün il ve ilçelerde de müzelerimizde bu faaliyetler yürüyor." dedi.
 
Müzelerde yürütülen söz konusu faaliyetlerin çocukların Sosyal Bilgiler dersinde öğrendikleri kazanımlarla doğrudan doğruya ilgili olduğunu aktaran Selçuk, "Bu ilgi sayesinde de çocuklarımızın merakı, konuyla ilgili okumalarını artırmaları, geliştirmeleri, yeni programlara katılmaları, yeni müze gezilerine, çalışmalarına katılmaları söz konusu olacak. Burada oluşturulan heyecanla çocuklarımızın bu durumu içselleştirmelerini ve ileriye yönelik olarak kendilerini geliştirmelerini bekliyoruz. Bütün Türkiye'de bu faaliyetleri yürüttüğümüzü tekrar ifade etmek isterim. 'Telafide Ben de Varım' çalışmasına bu bağlamda katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
"Okulların 6 Eylül'de açılması bizim için son derece önemli"
 
Bakan Selçuk, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorunlarını cevapladı.
 
Okulların açılması için belirlenen tarihin vaka sayılarının artışından dolayı ileri bir tarihe alınıp alınmayacağı sorusuna cevap veren Bakan Selçuk şöyle konuştu:
 
Şu anda okullarımızda temizlik ve diğer hazırlıklar anlamında ne yapılması gerekiyorsa son hızla yürütüyoruz. Dün 81 il müdürümüzle bir toplantı yaptık ve hangi ilimizin, hangi ilçemizin ne tür bir eksikliği var olup olmadığını, bunların belirlenmesi ve okulun temiz belgesinin yenilenmesi sürecinin hızlandırılması noktasında bir görüş alışverişinde bulunduk. Gördüm ki gerçekten bir problem yok. Son derece etkili ve heyecanlı bir biçimde bu çalışmalar sürüyor. Okulların 6 Eylül'de açılması bizim için son derece önemli. Çocuklarımızın, velilerimizin, öğretmenlerimizin sabrı konusunda gerçekten müteşekkiriz. Okulları açmak noktasında tüm toplumumuzun katkısını bekliyoruz. Biz hazırız ve toplumun sağduyusunun, desteğinin bu konuda hayati bir önem taşıdığının tekrar tekrar vurgusunu yapmak istiyorum. Okulları açmak noktasında çok kararlıyız.
Aşı yaşının 12'ye indirilmesi konusunda bir çalışma olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Selçuk, bu konuda 2020 yılında da var olan bir çalışmanın olduğunu belirtti.
 
Selçuk, "Bugün Bilim Kurulu'nun da bir toplantısı söz konusu. Orada da bu konular görüşülecek. Bizler de zaten sürekli bir iletişim ve irtibat içerisindeyiz. Bu konularla ilgili bilim insanlarının yönlendirmesi ve birlikte çalışması devam ediyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 479 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA