• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği düzenlendi
12 Kasım 2021 Cuma 16:56

Midyat'ta Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği düzenlendi

Midyat'ta düzenlenen Ağaçlandırma etkinliğinde 1111 fidan toprakla buluşturuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında, Mardin’in Midyat ilçesinde 1111 fidan toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılında alınan kararla, “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilen 11 Kasım'da, tüm Türkiye'de olduğu gibi Mardin’in Midyat ilçesinde de fidan dikimi etkinliği gerçekleştirilerek 1111 fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan ekme etkinliği Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Orman’ında gerçekleştirildi. Etkinliğe Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, MYO Müdürü Dr. Abdurrahim Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü, İlçe jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, İlçe Müftüsü Tahir Pekim, Midyat Turabdin ve Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum daire amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Midyat İlçe Kaymakamı Ahmet Solmaz, “Sanayileşmenin hız kazandığı bir dönemde doğanın, toprağın, suyun bir o kadar da canlının korunmasının en önemli bir vazife olduğunu hissettiğimiz bir dönemdeyiz. Canlıya, bu ağacından kuşuna kadar ve varlıkların en değerlisi olan insana verdiğimiz değer anlamında bu çalışmaları önemsememiz gerekiyor. Her dinin inancında canlıya verilen değer kadar İslam dininde de bilindiği üzere Peygamber Efendimiz ’in (Sallallahü aleyhi vesellem) buyurduğu üzere, “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz.” düsturuyla bu çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz. Bu programda emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun, “Bir fidanı toprakla buluşturmak büyütüp yeşermesini sağlamak kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapacağımız önemli görevlerden biridir. Küresel ısınmanın ve iklimsel dokunun bozulması olumsuz etkilerini azaltmak için çocuklarımıza ve gençlerimize doğa sevgisini kazandırmak en büyük görevimizdir.” dedi.

Ağaçlandırma programına belediye olarak önemli katkı sunduklarını belirten Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik ise, “Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremediğimiz yüzlerce ihtiyacımız ormanlardan karşılanıyor. Bizim için orman hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dua edildi. Daha sonra etkinliğe katılanların hepsi fidan ekimi yaptılar. Adalet ormanında 1111 fidan dikildi.

Etkinliğe gençlerle katıldıklarını belirten HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramı nedeniyle Hür Gençlik kadromuzla bu önemli etkinliğe katılım sağladık. Peygamber Efendimiz ‘in (Sallallahü aleyhi vesellem) buyurduğu gibi, “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz. ”Biz de bu Hadise binaen ağacın hayati öneminin anlaşılmasına ve farkındalık oluşturmaya katkı sağlayacak olan bu güzel etkinliğe katılım sağladık. Her dönem katılım sağlamaya devam edeceğiz. Bugünün ülkemize, memleketimize ve insanlık âlemine hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyoruz.

Etkinliğe öğrencilerle birlikte katılım sağlayan Midyat Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Gün, “Öğrencilerimizle birlikte fidan dikme etkinliğine katıldık. İnşallah bu diktiğimiz ağaçlar gelecek nesillerle oksijen olur, orman olur, canlılara faydalı olur. Bize de faydalı olur diye düşünüyoruz.”

Fidan diken öğrencilerden Mustafa Ay ve Enes Öcal fidan diktikleri için çok mutlu olduklarını ve herkesin fidan dikmesi için tavsiyede bulundular.

2-117.jpg

Bu haber toplam 290 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA