• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat Belediyesi’nden Örnek Dayanışma
06 Mayıs 2021 Perşembe 10:43

Midyat Belediyesi’nden Örnek Dayanışma

Midyat Belediyesi, 3 bin aileye gıda kolisi, 600 aileye de sıcak yemek veriyor.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yaptığı açıklamada;

Her yıl ramazan ayında iftar çadırı kurulduğunu ancak, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle kentte ihtiyaç sahibi 3 bin aileye gıda kolisi dağıtılacağını ve 600 aileye de her gün sıcak yemek verileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, 3 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kolisi dağıtacaklarını, 600 aileye ise her gün evlerine giderek sıcak yemek vereceklerini ifade ederek, "Dünya genelinde devam eden pandemi süreci ne yazık ki ülkemizde de devam etmektedir. Bu da bir çok çalışmayı ve faaliyeti istediğimiz noktada yaptırtmamaktadır. Bu anlamıyla da gönül isterdi ki burada ramazan ayında yapacağımız çalışmaları anlatırken sokak iftarları yapalım, halkımızla ramazan sokaklarında buluşalım. Teravih namazlarında insanlar camilerde olsun. Musiki dinletileri ve gösteriler olsun, sokaklarda caddelerde el ele kol kola gezelim isterdik ama pandemi sürecinden dolayı bütün anlattığımız çalışmaları yapamıyoruz yapamayacağız.

Her ramazan ayında olduğu gibi bu  ayda da ihtiyaç sahibi insanlara yardıma devam edeceğiz. Şu andaki hedefimiz 3 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşabilmek.

3 bin ailemize gıda kolimizi Midyat  Belediyesi olarak ulaştırmış olacağız. Dağıtımlarımıza başladık. 15 gün içerisinde 3 bin ailemize gıda kolimizi ulaştırmış olacağız.

Evinden çıkamayacak hasta ve yaşlı vatandaşlarımızın yemek yapamayan vatandaşlarımızın, ihtiyaçlı olsun yada olmasın bu şekilde bize ulaşan 600 ailemiz var. Bunlara her ramazan akşamı sıcak yemeğimizi 30 gün boyunca götüreceğiz. Tabi bu 600 ile sınırlı değil bizden talepte bulunan vatandaşlarımıza da yine götüreceğiz" dedi.

 

Bu haber toplam 460 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA