• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat Belediyesinden Engelliler Haftası Etkinliği
15 Mayıs 2022 Pazar 09:35

Midyat Belediyesinden Engelliler Haftası Etkinliği

Mardin Midyat İlçe Belediyesince, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Bağlar mahallesi Milli İrade ilk-ortaokulu salonunda gerçekleştirilen etkinlik, engelli bireyler tarafından müzik, şiir gösteriler düzenlendi.

Etkinliğe katılan Midyat Belediye Başkan yardımcısı Ali Alptekin, Midyat Belediyesince yapılan çalışmaları aktardı.

Alptekin, “Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin göreve başladığı ilk gün seçim meydanlarında söz verdiği gibi Belediye Başkanlık maaşını her ay 130 engelli kız ve erkek çocuğuna burs olarak dağıtmaktadır. İlçemizde engelli vatandaşlarımızın bir araya gelerek dayanışma içerisinde olabilecekleri bir binaları yoktu. Tam donanımlı bir binayı engellilerimize tahsis ederek kullanımlarına sunduk. Engelsiz yaşam projemiz kapsamında hastaneye ihtiyacı olan engelli kardeşlerimizin hastaneye ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla hasta nakil aracını belediyemize kazandırarak kullanımlarına sunduk.” Diye konuştu.

Engelliler bireyler düzenlenen etkinlikten memnun kaldıklarını ifade etti

Engelli birey Fatma Yılmaz, “Belediyenin düzenlemiş olduğu etkinliğe geldik.  Bütün engellilerin engelliler gününü kutlarım.”  

Atiye Durak isimli başka bir engelli ise, “Bende yüzde 80 engelliyim. Başkanımızdan ve derneğimizden çok memnunuz. Allah onlardan razı olsun. Bizleri engelli saymasınlar. Engelliyiz ama bizde insanız.”

Esra Tan ise, “Engelliler haftasının kutlanılmasından çok farkındalık yapılmasından yanayım. Çünkü engellilerimiz hiç bir şey başaramaz değil. Engellilerimiz her şeyi yapabilir, her şeyi başarabilir” dedi.

AK Parti İlçe Başkan vekili Niyazi Akgül, Midyat Engelliler Derneği Başkanı Hikmet Olgaç, Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadri Baran’da birer konuşma yaparak engellilerin sorunlarını ve çalışmaları hakkında bilgi verdiler.  

Etkinliğe, Kaymakam refiki Talha Atılay Teymur, Belediye Özel Kalem Müdürü Halil Polat, Kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğe katılan bütün davetlilere çeşitli hediyeler verilerek hatıra fotoğraf çekildi.

img_4686.jpg

Bu haber toplam 398 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA