• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat Belediyesi Sokak Hayvanlarına Destek
29 Ağustos 2020 Cumartesi 07:56

Midyat Belediyesi Sokak Hayvanlarına Destek

Midyat Belediyesi ile Midyat Hayvanları Koruma Derneği (Hay-Der) ile birlikte, ortak yürütülen çalışmada sokak hayvanları toplanarak bakımları ve tedavilerini yapılıyor.

İlçenin çeşitli bölgelerinde bulunan sahipsiz, yaralı ve saldırgan köpekleri toplayarak, gerekli tedavilerinin yapılması amacıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne bırakıyor. Sokak hayvanları için ilçenin değişik noktalarına mama ve su bırakılıyor.

Midyat Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Onur, Amacımız sokak hayvanları için de en iyisini yapmak. Bugün bu konuları ve sokak hayvanlarını ilgilendiren diğer hususları da görüşmek üzere dernek üyeleri ile bir araya geldiklerini söyledi.

Onur, yaptığı açıklamada, “Midyat Belediyesi olarak yeni kurulan Hay-Der Derneği ile birlikte sokak hayvanlarını özenli bir şekilde toplayıp Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nın bünyesinde kurulan barınağa götürüp aşılamaları yapıldıktan sonra, küpe elendikten sonra tekrar aynı şekilde getirip ilçemizdeki yaşam alanlarına bırakıyoruz. Konu ile ilgili Belediye Başkanımız Veysi Şahin'in büyük bir hassasiyeti var. Sokak hayvanlarının toplatılması ile büyük bir desteği var.” Dedi.

Midyat Hayvanları Koruma Derneği (Hay-Der) Başkanı Zeynel Abidin Erdem ise, lokanta ve restoranlardan topladığımız yemek artıklarını hayvanlara sunduklarını ifade ederek, “Midyat Belediyesi ile beraber sokak hayvanlarını toplayıp aşılayıp, kısırlaştırıp ve sokağa yani yaşam alanlarına bırakıyoruz. Sürekli Belediye  ile irtibatlı olarak sokak hayvanlarımızı en iyi ortama kavuşturmak için istişarelerde bulunuyoruz. Kendilerine bu ilgi ve özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Beyaz Masa sorumlusu Selami Akçay’da, “günlük hatlarımıza 15 ‘e yakın vatandaşlarımız tarafından köpeklerin toplanması yönünde talepler düşmektedir. Biz bu talepleri Büyükşehir Belediyesi ekiplerine bilgi vererek toplamaktayız. Çevre illerden özellikle ilçemize çok sayıda sokak köpekleri bırakılıyor. Ekiplerimiz sürekli köpekleri toplamaktadır.”  Dedi. 

img_0115.jpg

img_0120.jpg

KAYNAK: MİDYAT BELEDİYESİ

 

Bu haber toplam 5554 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA