• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Meteorolojiden 8 il için yoğun kar ve yağmur uyarısı
15 Aralık 2020 Salı 08:37

Meteorolojiden 8 il için yoğun kar ve yağmur uyarısı

Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve batısında bulunan iller olan; Şırnak, Hakkari, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı yapıldı.
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu'da bulunan birçok il için kar yağışı ve sağanak yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji, söz konusu yağışlar nedeni ile oluşabilecek su baskınları ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.
 
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısında beklenen yağışların 15 Aralık Salı günü yani yarın; Malatya, Elazığ, Tunceli, Bitlis, Muş, Bingöl, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde olması bekleniyor." denildi.
 
Yağışların etkili olacağı iller ile ilgili bazı uyarılarda bulunan Meteoroloji, "Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgâr, fırtına, tipi şekline kar yağışı, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verdi.(İLKHA)
Bu haber toplam 882 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA