• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Memurlardan hükümete zam çağrısı
10 Nisan 2021 Cumartesi 11:55

Memurlardan hükümete zam çağrısı

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, memur maaşlarına yapılan zammın enflasyon karşısında eridiğini belirtti.
Memur maaşları hakkında yazılı açıklama yapan Başkan Unat, yüzde 20 oranında seyyanen zam yapılmasını ve gelir vergisi oranının yüzde 15’te sabitlenmesi için hükümete çağrıda bulundu.
 
Memur maaşlarının en az işveren konumundaki kamunun bütçesi kadar zarar gördüğüne dikkat çeken Unat, Hakem Kurulu’nun mali gerçekleri görmezden geldiğini iddia etti. Unat, yetkilileri kamu görevlilerinin kaybını telafi ve tazmin etmeye davet etti.
 
Unat, “Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur ve memur emeklisine yüzde 3’lük toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 0.71 fark göründü. Bu farkın bir miktar daha artması bekleniyor.” dedi.
 
Unat, kamu görevlilerinin maaşlarında ortaya çıkan erimenin tazmin edilmesi amacıyla Ocak ayından geçerli olmak üzere en düşük devlet memuru maaşının yüzde 20’si oranında seyyanen zam yapılmasını istedi.
 
Unat, kamu görevlilerinin gelir vergisi oran ve matrahları nedeniyle yaşadıkları kayıplarının giderilmesi, ek ödemelerin faiz ve kur artışına paralel olarak artırılmasını uyumlu olacak şekilde (aynı oranda) artırılması, 5. Dönem Toplu Sözleşme çerçevesinde oluşan enflasyon kaynaklı gelir kayıplarının hesaplanarak enflasyon farkı tazminatı adıyla, 01 Ocak 2020’den bugüne oluşan zararın defaten ödenmesini talep etti.
 
Ayrıca taleplerin karşılanmasını sağlayacak yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini istedi.
 
Unat, son olarak gelir vergisi tarifelerine ilişkin, “Matrahlar eş değerli şekilde güncellenmeli ve kamu görevlilerinin kayıplarının önüne geçilmeli. Burada matrahı bırakalım. Yapılabilecek tek şey, gelir vergisi kesintilerinin yüzde 15 ile sabitlenmesi ve bu anlamda mali kayıpların önüne geçilmesidir.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 367 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA