• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAÜ’de 2022 Avrupa Gençlik Yılı kapsamında etkinlik düzenlendi
17 Mayıs 2022 Salı 08:43

MAÜ’de 2022 "Avrupa Gençlik Yılı" kapsamında etkinlik düzenlendi

Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortak koordinasyonuyla yürütülen "2022 Avrupa Gençlik Yılı" kampanyasına dâhil olan MAÜ, Türkiye'de seminer etkinliğini düzenledi.
Avrupa Komisyonu'nun teklifiyle 2022 yılının "Avrupa Gençlik Yılı" olarak belirlenmesinin ardından, Mardin Artuklu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MAUSEM), "Avrupa Gençlik Yılı Etkinlikleri" kapsamında Erasmus+ Gençlik Projeleri konulu seminer düzenleyerek kampanya dâhilinde Türkiye’de seminer etkinliğini düzenledi.
 
2022 yılının tüm Avrupa'da "Avrupa Gençlik Yılı- #EYY2022" olarak belirlendiğini söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, bu yılın Avrupa çapında gençlerin geniş katılımıyla kutlanmasının planlandığını belirterek, "Gençleri cesaretlendirmek, desteklemek ve onlarla bir araya gelmek için Avrupa Gençlik Yılı; yeşil ve dijital dönüşümlerin ve diğer birlik politikalarının gençler ve genel olarak toplum için nasıl fırsatlar sunduğunun anlatılması, gençlik çalışmaları aracılığıyla özellikle imkânı kısıtlı gençlerin Avrupa Birliğinin sunduğu fırsatlar hakkında bilgi sahibi aktif vatandaşlar olmaları için desteklenmesi, gençlerin kişisel, sosyal, ekonomik ve mesleki gelişimlerini desteklemek için AB, ulusal, bölgesel veya yerel düzeyde kendilerine sunulan çeşitli fırsatları daha iyi anlamalarının sağlanması ve gençlik gözüyle bakış açısının 2019 – 2027 AB Gençlik Stratejisi doğrultusunda her düzeyde politika oluşturma sürecine dâhil edilmesi konularında hedefler belirlemiştir. Üniversite olarak bizlerde öğrencilerimizi bu konuda bilgilendiriyor ve destekliyoruz." dedi.
 
MAÜ Genç Kalite Topluluğu ve Proje Koordinasyon Ofisi iş birliği ile gençlerin aktif vatandaşlığını teşvik edecek ve Erasmus+ çatısı altında desteklenebilecek gençlik projeleri ve gençlik proje gruplarının kuruluşu hakkında düzenlenen seminer etkinliği MAUSEM Müdürü Öğretim Görevlisi Hanife Yeşilyurt tarafından verildi. İki aşamadan oluşan Eğitim Seminerine katılım sağlayan 72 öğrenciye MAUSEM tarafından katılımcı belgesinin verileceği bildirildi.
 
Projelerde aktif rol almak ve proje üretmek isteyen öğrencilerin tespit edilerek ECAS sisteminde tanımlı "Genç Proje Grupları" oluşumunun sağlanmasını hedeflediklerini belirten MAÜ Proje Koordinasyon Ofisi, eğitimde Erasmus + Ekim Çağrısı dönemi için kurulan gençlik gruplarının ortaklıkları ve proje gönderilerinin de beklendiğini söyledi. (İLKHA)
Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA