• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MARMEK Kurslar ile Meslek Edindiriyor
15 Mayıs 2018 Salı 12:42

MARMEK Kurslar ile Meslek Edindiriyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi (MARMEK) verdiği kurslar ile bayanları meslek sahibi yapmaya devam ediyor.

Yaman, “Kadınlarımızın Mutluluğunu Esas Alıyoruz”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi  (MARMEK) verdiği kurslar ile bayanları meslek sahibi yapmaya devam ediyor. İlk etapta 47 bin bayanın meslek edinmesi hedefiyle yola çıkan MARMEK verdiği sertifikalar ile bu hedefine adım adım ilerliyor. Son olarak zift boyama, kumaş boyama dikiş, ev tekstili takı tasarım ve nakış kurslarında eğitim alan 49 kursiyer aldıkları sertifikalarla meslek sahibi oldular. Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı ek hizmet binasında gerçekleştirilen sertifika programında sertifika alan kursiyerlerin heyecanı gözlerinden okundu.

Kadın dostu çalışmalar

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman , “Kadınlarımızın meslek sahibi olmalarını önemsiyoruz” dedi. Yaman, “İlimizde dezavantajlı grupları her zaman ön planda tutan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Özellikle kadınlarımızın mutlu olmaları düşüncesiyle kadın dostu işlere imza atmaktayız. Bünyemizde hizmet veren Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı bu konuda öncülük yapmaktadır. Bunun yanında kadınlarımızın meslek sahibi olmaları ve ev ekonomilerine destek vermelerini sağlayacak projelerimiz de son hızıyla devam ediyor. Bunlardan birisi de MARMEK’tir” diye konuştu.

Meslek ediniyorlar

MARMEK’in açılmasından kısa bir süre geçmesine rağmen güzel işler yaptığına değinen Yaman, “Birimimiz kısa bir süre önce ilk etapta 47 bin kadını meslek sahibi yapmak için kuruldu. Akabinde yoğun bir ilgiyle karşılaşan MARMEK kursiyerlerine sertifikalarını da vermeye başladı. Ayrıca burada yapılan el emeği göz nuru eserler ise Tarihi Mardin’de AMBER’de satılarak kadınlarımıza gelir olarak geri dönmektedir. Biz kadınlarımızın mutlu olması hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.

764a5843.jpg

764a5846.jpg

 

Bu haber toplam 782 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA