• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Marketlerden genelgeye uygun Coronavirus önlemi!
31 Mart 2020 Salı 13:05

Marketlerden genelgeye uygun Coronavirus önlemi!

İçişleri Bakanlığı tarafından, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle valiliklere gönderilen "Marketlere yönelik alınan önlemlere ilişkin genelge" uygulanmaya başlandı.
Genelgeye göre, il ve ilçelerde tüm marketler 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek. Market içindeki en fazla müşteri sayısı, depolar ve idari bürolar hariç olmak üzere müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri kadar olacak.
 
Genelgede yer alan önlemlerden bazıları şöyle:
 
Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek.
 
İçeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirler alınacak. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.
 
Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacak, market girişinde görülecek şekilde bu hususu belirten afiş asılacak.
 
"Sözlü ve uyarı panellerimizle müşterilerimizi uyarıyoruz"
 
Bakanlık tarafından alınan tedbirlere riayet ettiklerini belirten market yetkilisi Sedat Kayan alınan tedbirleler ilgili şu bilgileri aktardı:
 
Bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmadan önce tedbirlerimizi almaya başlamıştık. Müşterilerimizin markete girmeden önce kolonya ile dezenfekte olmalarını sağladık. Müşterilerin alışverişlerini eldiven ile yapmalarını sağladık. Ekmek dolabının başına bir eleman yerleştirerek müşterilerin ekmeğe dokunmadan almalarını sağladık. Manav bölümünde bütün ürünleri ambalaj içerisine aldık. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz, uyarı levhalarımız, uyarı panellerimiz ve kendimiz bizzat sözlü olarak müşterilerimizi uyarıyoruz. Vatandaşlar bazen mesafeyi koruyamayabiliyorlar ama yaptığımız uyarılar sayesinde bunu dikkate alarak uyarılara uymaya başladılar.
 
"Halkımız artık tehlikenin farkında ve sosyal mesafeyi korumada dikkatli davranıyor"
 
İş yoğunluğunda herhangi bir düşüşün olmadığını, tam tersine artış olduğunu belirten Kayan, "Bizim isteğimiz bir an önce virüsün ortan kalmasıdır. İşlerimiz azalacaksa da azalsın, ticari bir çıkar içerisinde değiliz, böyle kaygımız yok. Müşterilerimizin ihtiyacını karşılamak amacıyla bütün faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. İnşallah bu bilinçte kalmaya devam edeceğiz. İlk dönemlerde markette bir yığılma meydana geliyordu ama şu an için bunu söyleyemeyiz. Halkımız artık tehlikenin farkında ve sosyal mesafeyi koruma noktasında oldukça dikkatli davranıyor. Bu nedenle çok ciddi bir yoğunluk bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.
 
Hijyen kurallarına uymaya dikkat ederek sosyal mesafeyi korumaya çalıştığını ifade eden Kemal Özçelebi, salgının önemsenmesi gerektiğini, bunun yanında salgınla birlikte birçok fırsatçının da türediğine dikkat çekti.
 
"İhtiyacım olmadıkça da evden çıkmamaya özen gösteriyorum"
 
Büyüklerin uyarılarını dikkate aldığını ve ihtiyacı olmadıkça evden çıkmadığını dile getiren Fadıl Arslan, "Tam 3 gündür evden çıkmıyorum ve ihtiyacım olmadıkça da evden çıkmamaya özen gösteriyorum. Şu anda çocukların ihtiyacını karşılamak amacıyla market alışverişine çıktım. Gün boyunca genelde çocuklarımın eğitimine yardımcı oluyorum ve bu şekilde günlerimi geçiriyorum. Alışveriş yaparken eldiven takıyor ve aldığımız paraya dikkat ediyorum. Tedbir bizden takdir Allah'tandır. Allah bizi bu hastalıktan korusun." ifadelerini kullandı." (İLKHA)
 
 
Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA