• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MARDİNDE ORGANİK TARIM YAYGINLAŞIYOR.
19 Eylül 2018 Çarşamba 16:34

MARDİNDE ORGANİK TARIM YAYGINLAŞIYOR.

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Midyat İlçesi Sarıkaya mahallesinde Organik üretimde bulunan üreticilere yönelik Organik Bağcılık Eğitimi düzenlendi.

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan  Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Midyat İlçesi Sarıkaya mahallesinde Organik üretimde bulunan üreticilere yönelik   Organik Bağcılık  Eğitimi düzenlendi. Eğitimde Organik Bağcılıkta Hastalık ve Zararlılar ile mücadele, Budama Teknikleri,  Bakım ve Gübreleme konularında Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde görevli  Doç. Dr. Gültekin ÖZDEMİR tarafından eğitim verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan ÖNEN  ; Organik tarım, tarımsal çevre kirlenmesini önleyen, kimyasal girdilerin  insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilen bir tarım yöntemidir. Son zamanlarda beslenme bilincinin artmasıyla, organik besinlerin önemi artmaktadır.İlimizde 30.000 hektar alanda Üzüm üretimi yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında ilimizde 8.000 dekar alanda Organik Üretim yapılmaktadır. Üretilen ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması konusunda çalışmalar yapılmaktadır.Organik Tarımın Yaygınlaştırılması konusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir dedi.

img_1135.jpg
 

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA