• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin STK Platformu: Erol Mütercimler zihniyeti yok olmaya mahkumdur
11 Eylül 2020 Cuma 09:23

Mardin STK Platformu: Erol Mütercimler zihniyeti yok olmaya mahkumdur

Katıldığı bir TV programında imam hatip mezunlarını küstah sözlerle hedef alan Erol Mütercimler’e bir tepki de Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformundan geldi.
Mütercimler’in, milyonlarca imam hatip mezununu “sahtekarlık, sapıklık ve ahlaksızlık” ile suçlamasına tepki gösteren Mardin Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Ahmet Ceylan, söz konusu ithamların kabul edilemez olduğunu belirtti.
 
“Bu asla kabul edilemez”
 
Dr. Ceylan, “İmam Hatip Okulları, dişinden tırnağından artırarak, ekmeğinden boğazından kısarak, yokluk ve yoksulluk içindeki halkımızın destek verdiği, sahip çıktığı, kalbini ve sevgisini adadığı bir kurumdur. Bir asra yakındır eğitim ve öğretim alanında hizmet veren, gittikçe gelişen, ulusal ve Uluslararası her düzeyde başarı gösteren, kanunla kurulmuş resmi bir eğitim kurumudur. İmam Hatip Okullarından mezun olup her derece ve kademede bu ülkeye hizmet veren, halkın her katmanından milyonlarca vatan evladı bulunmaktadır. Böyle bir kurumun mensuplarına kamuoyu önünde bir televizyon programında hakaret etmek haddi aşmaktır, bu asla kabul edilemez bir cüretkârlıktır.” dedi.
 
“Kategorik düşünmek zihinsel ve vicdani bir çürümüşlüktür”
 
Sözlerin halkı kin ve düşmanlığa sevk etme eylemi olduğunu kaydeden Ceylan, şöyle dedi:
 
“Halkımızın gönlünde böylesine taht kurmuş İmam Hatip Okulları üzerinden yapılan bu çirkinlik, aslında halkımızın benimsediği dini değerleri aşağılama, milli kültürümüzü ret ve inkara yönelik bir davranıştır. Bu halkı kin ve düşmanlığa sevk etme eylemidir. Bir kişinin hatası üzerinden milyonlara hakaret edilemez.  Böylesine kategorik düşünmek zihinsel ve vicdani bir çürümüşlüktür. Türkiye’de münferit olaylardan yola çıkarak dindarlara nefret söyleminde bulunulması Maalesef ilk değil ve sonda olmayacaktır. Uzun yıllardır kendine ait bir kültür oluşturan, başarıları dolayısıyla 28 Şubat’ta katsayı engeli konularak kapatılmaya çalışılan ancak bu ülkenin yüz akı olmaya devam eden İmam-Hatip okullarını hedef almak psikolojik yönüyle nefreti körükleyen, insanları ötekileştiren ve insanların zihninde dindarların ‘kötü’ olarak kodlanmasına yol açacak bir toplum mühendisliğidir.”
 
“İmam Hatipler; kültürel emperyalizmin önünde çok önemli bir engeldir”
 
Ceylan, “Gazeteci, akademisyen, siyasetçi kimliklerine güvenerek 28Şubat’ta olduğu gibi dindarlar ‘kötü ve ahlaksızdır’ operasyonunun parçası olan bu zihniyetin hala canlı olduğunu bu olayla bir kez daha görmüş oluyoruz. Psikolojik bir şiddet çeşidi olan bu nefret söyleminin, bilinçli bir itibarsızlaştırma çalışması olduğu açıktır. Küresel güçler, her ülkede kendilerine gönüllü hizmet edecek, beyni ve gönlü satılmış, kendi halkına düşman, ancak bunun farkında bile olamayan mankurtlar yetiştirmek için her türlü imkan ve fırsatı değerlendirmektedirler. Buna karşılık milli ve manevi değerlere bağlı, halk ile devleti kaynaştıran, geçmişten geleceğe köprü olan İmam Hatipler; kültürel emperyalizmin önünde çok önemli bir engeldir. Mazisi güneş kadar aydınlık ve temiz olan bu kurumun, bazı kesimleri rahatsız etmesinin gerçek sebebi İmam Hatiplerin bu misyonudur.” diye konuştu.
 
“Çirkin ve vicdansız davranışından dolayı kınıyoruz”
 
Erol Mütercimler’i sarf ettiği sözler nedeniyle kınayan Ceylan, son olarak şunları söyledi:
 
“Kendi halkına yabancı, milli ve manevi değerlerinden yoksun, betonlaşmış bir kibir ve ego edasıyla yapılan bu cüretkarlık affedilemez. Sömürgeciliğin son versiyonu olan bu zihniyet yok olmaya mahkumdur. Adını söylemeye değmez bu kişinin bütün hakaret ve iftiralarını kendisine iade ediyoruz. Kamuoyu önünde kendisini bu çirkin ve vicdansız davranışından dolayı kınıyoruz.” (İLKHA)
Bu haber toplam 576 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA