• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin Noter Cevdet Altun ortaokulu öğrencileri 7 farklı dilde şarkı söylüyor
14 Haziran 2021 Pazartesi 10:26

Mardin Noter Cevdet Altun ortaokulu öğrencileri 7 farklı dilde şarkı söylüyor

Artuklu ilçesi Noter Cevdet Altun Ortaokulu proje ekibi Ecerin, Kerem, Jinda, Duru, Mustafa Zal, Hiranur, Göksu, Berfin , İngilizce Öğretmenleri Özden Çelik...
Artuklu ilçesi Noter Cevdet Altun Ortaokulu proje ekibi Ecerin, Kerem, Jinda, Duru, Mustafa Zal, Hiranur, Göksu, Berfin , İngilizce Öğretmenleri Özden Çelik rehberliğinde yürüttükleri “SING MY SONG” eTwinning projesi kapsamında İspanya, Fransa, Romanya, Polonya, Portekiz ve Makedonya’dan katılım sağlayan ortakları ile birlikte farklı dillerde şarkılar söylüyor.
 
Noter Cevdet Altun Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özden Çelik, proje süresince uyguladıkları etkinliklerde işbirlikli öğrenme yöntemi ve kullandıkları WEB 2.0 araçları sayesinde sosyal, duygusal ve bilişsel alanda kazanım elde ettiklerini belirterek, projenin öğrencilerin iletişim ve dil becerilerine büyük ölçüde katkı sağladığını söyledi.
 
 NCA’nın yakın zamanda İngilizce sınıflarında beceri temelli eğitim vermeyi amaçladığını belirten Çelik,” Önümüzdeki senelerde benzer etkinliklerle Mardin’i uluslararası platformlarda temsil etmeyi hedefliyoruz.  COVİD-19 Salgın sürecinde çocukların evde sıkılmalarını önleyen bu proje ile birlikte öncelikle öğrencilerin sosyal-kültürel becerilerini geliştirip saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde çalışmalarını pekiştirdik.  Ayrıca yapılan çalışmalarda internet güvenliğine özen gösteriyoruz. Projeyi başarıyla tamamlayıp öğrencilerimize sertifika verdik. ”dedi
 
Mardin Noter Cevdet Altun Ortaokulu Proje Ekibi ise , Kültürel etkileşim ve iletişim amacıyla karışık okul takımları oluşturduklarını belirterek, “Bireysel çalışmalarımızı bir araya getirerek ortaya 2021 takvimi çıkardık. Ayrıca ekip olarak en çok eğlendiğimiz etkinlik farklı ülkelerden arkadaşlarımızla internet ortamında bir araya gelerek uygulamış olduğumuz GAMELET oldu. Proje ortağı ülkelerimizin genel özellikleri ile ilgili Türkçe, Lehçe, İspanyolca, Fransızca, Romence, Portekizce oyunlar düzenleyip, e-kitap oluşturduk ve bu dillerde şarkılar söyledik. Farklı kültürlerden arkadaşlar edindik. İngilizce’nin ve müziğin evrenselliğinin farkındalığıyla bu alanlardaki ilgilerini yöneltebilmelerini sağlayan bu projede, oldukça mutlu ve heyecanlı bir şekilde çalışmalar yaptıklarını, yapılan etkinliklerde ortak iletişim dili olarak İngilizce kullandık. Bunun sonucunda yabancı dilin dört temel becerisini (Okuma-Dinleme-Yazma-Konuşma) kullanarak bu başarının okul hayatlarına da olumlu yönde katkı sağladı. Çeşitli ülkelerden arkadaş edinmemizi sağlayan ve evde kaldığımız pandemi sürecini eğlenceli kılan bu etkinlikte yer almamıza her zaman destek olan Okul Müdürümüz Nigar Köçer’e, saygıdeğer velilerimize ve öğretmenimiz Özden Çelik’e çok teşekkür ediyoruz.” İfade ettiler.
Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA