• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin Milletvekili Demirkaya’dan hububatçılara ziyaret
13 Haziran 2021 Pazar 11:48

Mardin Milletvekili Demirkaya’dan hububatçılara ziyaret

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi esnafını ziyaret ederek yeni hasat sezonunun hayırlı olmasını diledi.
Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, Başkan yardımcısı Eyüp Ekinci, yönetim kurulu üyeleri İbrahim Talan, Necmettin Aydemir, Sıraç Kalkan ve Zahireci esnafı tarafından karşılanan Milletvekili Demirkaya, yeni hasat sezonunun başta çiftçilere, zahireci esnafına ve tarım sektörüne hayırlı olmasını temenni etti.
 
Ziyarete ilişkin açıklama yapan Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter, şunları söyledi:
 
“Hububat Ticaret Merkezi’mizin kurucusu, ortaklarından, ayrıca 8 yönetim kurulu üyemiz olarak görev yapan sayın vekilimizin ziyaretinden mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu sene ülkemiz ve özellikle Mardin ilimiz çok ciddi kuraklık yaşadı, kuru alanda yapılan tarımın telef olmasıyla bu alanda üretim yapan çiftçilerimizin büyük kaybı, zararı söz konusudur. Kuraklıktan olumsuz etkilenen çiftçilerimiz hükümetimizden yardım bekliyor. Ayrıca hububat hasadı sonrası çiftçilerimiz haziran ayı içerisinde ikinci ürün mısır ekimini gerçekleştirebilmeleri için yüksek elektrik maliyetlerinin mutlaka makul bir seviyeye düşürülmesi, bunun için tarımda kullanılan elektrik faturalarına yansıtılan 4/1 oranında vergi ve haksız katkı paylarının alınmasına son verilmesi ve sulamada kullanılan elektriğin GAP sulama kanalları Mardin ovamızda faaliyete geçinceye kadar kilovat bazında değil, cazibe sulamanın olduğu bölgelerde dönüm başına alınan sulama ücretlerine göre eşit ücretlendirme yapılması konusunda haklı talep ve beklentilerimizi hükümet yetkililerimize iletilmek üzere sayın vekilimize arz ettik. Her zaman halkın içinde olan, halkın sorun ve taleplerini dinleyen Demirkaya’ya bir kez daha teşekkür ediyorum.” (İLKHA)
Bu haber toplam 187 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA