• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mardin-Midyat karayolu bölünmüş yol çalışmalarına başlandı
08 Nisan 2021 Perşembe 14:26

Mardin-Midyat karayolu bölünmüş yol çalışmalarına başlandı

Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Mardin - Midyat arasındaki karayolunun bölünmüş yol çalışmalarına başlandı.
Midyat ilçe çıkışından başlayan ve Mardin Hop Geçidi'ne kadar olan tek şeritlik yolun yapılacak çalışmayla, 2 şeride çıkarılacak. Yaklaşık 60 kilometrelik tek şeritlik yol çfit yönlü iki şeride çıkarılacak. 
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayoları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Mardin- Midyat karayolunun yapım işini de Feza Taahhüt Anonim şirketi yüklendi. Yolun 2 yıl içerisinde bitirilmesi bekleniyor. 
 
Yol üzerinde Şenköy, Alıçlı ve Ömerli ilçesi bulunuyor.
 
Kurban kesildi
Yüklenici firma tarafından iş makinaları ve kamyonlar hazır hale getirilerek çalışmalar esnasında herhangi bir kaza yaşanmaması ve işin sorunsuz bir şekilde tamamlanması adına da kurban kesildi. 
 
Bölünmüş yol çalışmalarına müjdeli haberi sosyal medya hesaplarından paylaşan ve yolun yapılması için büyük emek sarf eden Midyat  Belediye Başkanı Veysi Şahin, şöyle duyurdu:
 
“Bizim için en büyük şeref, milletimizin hayatını kolaylaştıran ve ülkemizi ileriye taşıyan eserler sunmaktır!
 
Yol Medeniyettir şiarıyla ilçemiz güçlenerek gelişmeye devam edecek, ulaşımı daha konforlu hale getirecek Midyat - Mardin Karayolunda çalışmalara başlandı. Yapımında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız /AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere, Karayolları Genel Müdürümüz, MKYK üyemiz, Mardin Valimize, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve İlçe başkanımıza Emeği geçen herkese Teşekkür Ediyorum.”  
 
 
AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış  ise,
 
“Müjde... Mardin/Midyat yolu siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için çalışmalara başlandı.. Yapımında emeği geçen başta Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve  Ulaştırma Bakanımız  Sn. Adil Karaismailoğlu, MKYK  üyesi Sayın Orhan Miroğlu, Mardin Milletvekillerimiz Sayın Şeyhmus Dinçel, Sayın Cengiz Demirkaya, Ak Parti İl Başkanımız Sayın Faruk Kılıç, Midyat Belediye Başkanımız Sayın Veysi Şahin'e emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun...”
 
 
Bu haber toplam 1085 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA