• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Malatya kayısısı kitaplaştırıldı
15 Eylül 2021 Çarşamba 10:56

Malatya kayısısı kitaplaştırıldı

Malatya Kayısısı kitabı Prof. Dr. Bayram Murat Asma tarafından hazırlanarak Malatya Kitaplığı Projesi kapsamında yayımlandı.
Kentin köklü geçmişini günümüze taşımak, sanatsal ve kültürel değerlerini yaşatmak, sosyo-ekonomik potansiyelini ortaya koymak, tüm yönleriyle ilin zaman içerisinde yaşadığı dönüşüm ve değişimi anlaşılır kılmak, bu amaçla bilgi-belgelerin kayıt altına alınıp korunarak öğrenci, araştırmacı ve okulların kullanımına sunulması amacıyla Malatya Valiliği tarafından 2011 yılında Malatya Kitaplığı Projesi başlatılmıştı.
 
Konuyla ilgili Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada, proje kapsamında 39 adet kitap yayımlandığı, Malatya Kitaplığının 40’ıncı kitabı olan Malatya Kayısısı kitabının ise Prof. Dr. Bayram Murat Asma tarafından hazırlanarak Malatya Kitaplığı Projesi kapsamında yayımlandığı kaydedildi.
 
Kitabın baskıya hazırlık süreci İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü belirtilen açıklamada, kayısı ile ilgili günümüze kadar hazırlanmış en kapsamlı kaynak özelliği taşıyan kitabın İngilizce baskısının da hazırlık sürecinin devam ettiği ifade edildi.
 
“Kayısının Tarihçesi, Kayısının Anavatanı, Kayısının Dünyaya Yayılışı, Kayısı Üretim Tarihi, Günümüzde Kayısı Üretimi, Malatya Kayısısının Tarihçesi, Tarihi Kaynaklarda Kayısı, Kayısıda Kükürtleme, Tarihi İki Rapor, Bahçe Tesisi ve Kayısı Yetiştiriciliği, Kayısı Çeşitleri, Kayısı Ekonomisi ve Endüstrisi, Coğrafi İşaret ve Malatya Kayısısı, Malatya
 
Kayısısının Faydaları, Kayısılı Yemek ve Tatlılar” başlıklarından oluşan kitabın Asma’nın yıllar içerisinde kayısı alanında yapmış olduğu araştırma, inceleme ve çalışmalara dayandığı açıklamasında bulunuldu.
 
Açıklamanın sonunda, “Alanında birçok bilimsel makalesi ve kitabı da bulunan Prof. Dr. Asma’nın yazdığı, birçok güncel ve tarihi fotoğrafın yer aldığı 224 sayfalık kitap, Malatya kayısısını her yönüyle anlatırken, kayısının şehir ekonomisine katkısının yanı sıra tarihsel süreç içerisinde üretiminin nasıl bir seyir izlediğini, kültürüne ve sosyal yaşantısına katkısını ayrıntılı biçimde işliyor.” denildi. (İLKHA) 
Bu haber toplam 489 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA