• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kuyumculardan tavsiye: Şimdi altın almanın tam zamanı
20 Şubat 2021 Cumartesi 10:24

Kuyumculardan tavsiye: Şimdi altın almanın tam zamanı

Altının ciddi anlamda düştüğünü, tekrar yükselme ihtimalini göz önünde bulunduran Batmanlı kuyumcular, altın almanın tam zamanı olduğunu belirtti.
Altın son 7 ayın en düşük fiyatına gerilerken bu sürede altının gram fiyatı 150 lira değer kaybetti.
 
Kuyumcular yaz aylarında yapılacak düğünler için vatandaşların şimdiden altın almaya başladığını belirterek halka altın alma tavsiyesinde bulundu.
 
Altının tekrar yükselme ihtimali bulunduğunu belirten kuyucular, altına ihtiyacı olanlar için en uygun zamanın şu an olduğu görüşünde.
 
Bedrettin Yüce
 
"Altın almanın tam zamanı"
 
Altının büyük düşüşüne rağmen halkın altın alma konusunda tereddüt yaşadığını belirten Kuyumcu Esnafı Bedrettin Yüce, "Şu anda altın soran çok ama alan az. Herkes altının biraz daha düşmesini bekliyor. Şu anda altın fiyatları çok düştüğünden halka altın almalarını tavsiye ediyorum. Altının gramı 530 liradan 370 liraya kadar düştü. Şu anda 22 gram altını 370 ila 375 lira arasında satıyoruz. Halk için bu bir fırsattır, kim altın alırsa faydasını görecektir." dedi.
 
Altında zarar eden bazı vatandaşların ne yapacaklarını bilemediklerini söyleyen Yüce, "Bazı vatandaşlar hem alışta hem de satışta zarar ettiklerinden dolayı ne yapacağını şaşırmış durumda. Altının gramını 500 liraya veya 400 liraya alanlar şu anda pişmanlık yaşıyor. Şimdilik fiyatlar daha uygun ama almak isteyenler de tereddüt içinde. Yarın altın fiyatları 350 liraya kadar da düşebilir tekrar yükselebilir de, bunu kimse bilemiyor. 900 liraya çıkan çeyrek altının fiyatı 660-670 lira, 3 bin lirayı geçen tam altın 2 bin 660 liraya düşmüş durumda. Zamanında yüksek fiyata alanlar zarar etti ama altın fiyatları tekrar yükselecektir diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Selman Kurt
 
"Altının fiyatı son ayların en düşük seviyelerinde"
 
Diğer bir kuyumcu esnafı Selman Kurt ise, "Altın fiyatları şu anda düşüştedir. Halk için bu durum bir fırsattır. Millet biraz daha altın fiyatlarının düşmesini bekliyor. Borcu olan, yatırım yapmak isteyen veya evlilik için altın almayı düşünenler için altın almanın tam zamanı. Altın fiyatı son ayların en düşük seviyelerine inmiş durumda. Altın satışlarında eskiye nazaran hareketlilik var ama tam anlamıyla değil. Çünkü millet altın fiyatlarının biraz daha düşmesini bekliyor." diye konuştu.
 
Altın fiyatlarının tekrar yükselme ihtimali bulunduğunu vurgulayan Kurt, "Altın fiyatı belki biraz daha düşer ama yine yükselecektir. Altının gramında neredeyse 150 lira değer kaybı oldu. Önümüzde yaz ayları var, düğün hazırlığında olanlar şu anda altın alıyor. Covid-19 aşısının bulunmasının da altının düşmesinde etkisi var. Bu anlamda piyasalar biraz rahatladı." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 503 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu Mardin’de Düzenlenecek
  • Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Meclisi toplandı
  • TAZİYE YEMEKLERİ SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR
  • Turizmin duayenleri Mardin’de buluşuyor.
  • Mardinspor Kepezspor'a yenildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA