• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Köy okuluna umut oldular
24 Nisan 2019 Çarşamba 13:46

Köy okuluna umut oldular

Gençlik odaklı projeler ile etkinliklerine devam eden Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER), köy okullarına umut olmaya devam ediyor.

Gençlik odaklı projeler ile etkinliklerine devam eden Sivil Yaşam Derneği (SİYAMDER), köy okullarına umut olmaya devam ediyor. Bursa Yerel Kurulu gönüllüleri "Şehirden Çıktım Köye" projesini 22 farklı şehir ile eş zamanlı şekilde gerçekleştirdi.

Proje kapsamında çocukların daha iyi bir ortamda eğitim alması amacıyla Orhaneli Termik Santral İlk ve Ortaokulunun kırtasiye malzemesi ve kitap ihtiyaçları giderilirken, okulun fiziki şartları da yenilendi. Belirlenen "Yeryüzü, Gökyüzü ve Geri Dönüşüm" temalı eğitim ile çocuklar, teorik bilgileri çeşitli atölyeler ile pratiğe dökerek keyifli vakit geçirdi.

Yaklaşık 50 gönüllünün katıldığı projede okulun duvarları çocukların seveceği şekiller ile boyanırken, bahçe kısmı da çiçeklerle süslendi. Çocuklar ile birlikte zaman geçirip birlikte eğlenen gönüllüler, hazırladıkları hediyelerle de miniklerin yüzünü güldürdü.

Şehirden Çıktım Köye projesi ile çocukların kalbine dokunduklarını söyleyen Sivil Yaşam Derneği Bursa Yerel Kurulu Başkanı Furkan Kamacı, bu tarz etkinlikler ile dezavantajlı durumdaki daha fazla okula ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 294 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA