• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Konservatuar öğrencilerinin canlı performansı beğeni kazandı
09 Mayıs 2018 Çarşamba 11:22

Konservatuar öğrencilerinin canlı performansı beğeni kazandı

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman: “Bu şehirde, oteller dolu, işyerleri dolu, her yer dolu ve artık herkesin yüzü gülüyor”

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuar öğrencilerinin hazırladığı, "Mahmut ile Yezida" adlı tiyatro oyunu Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

‘Mahmut ile Yezida’nın aşkının anlatıldığı tiyatro oyununa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Töre nedeniyle bu dünyada kavuşamayan ‘Mahmut ile Yezida’nın aşkının anlatıldığı tiyatro oyunu ve seslendirilen ağıtlar duygusal anlar yaşattı.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, oyun sonunda yaptığı açıklamada, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu şehirde, oteller dolu, işyerleri dolu, her yer dolu ve artık herkesin yüzü gülüyor” dedi.

Yaklaşık bir yıldır konservatuarın şehre hizmet verdiğini hatırlatan Yaman, şunlar söyledi: “Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık bir yıldır hemşerilerimizle beraber konservatuarda Mardin’e hizmet veriyoruz. Sanat evinin inşaatına da başladık kısa bir süre sonra bittiğinde arkadaşlarımız burada daha iyi şartlarda çalışacaklar. Bu tür faaliyetleri genç kardeşlerimizin sayesinde şehrimizde artırıyoruz. Hep dışardan gelen sanatçılarla değil şehrin kendi sanatçılarıyla da bu faaliyetlerimiz artarak devam ediyor.”

Mardin’in artık bir huzur şehri olduğuna dikkat çeken Yaman, “Bütün sanatçı ve menajerler arıyor. Herkes burada olmak ve burada sahne almak istiyor” diye belirtti.

“Bu şehrin hikâyesini birlikte yazacağız”

Şehrin artık özlediği günlere emin adımlarla gittiğini ifade eden Yaman, konuşmasını şöyle tamamladı: “Vatandaşlarımızın sayesinde ve destekleriyle şehir bu hale geldi. Bir buçuk yıl önce bize bu görev verildiğin de hep şunu söylemiştim, “Bu şehrin hikâyesini birlikte yazacağız” diye. İnşallah öylede oluyor. Mardin artık özlediği günlere doğru gidiyor. Bu şehirde, oteller dolu, işyerleri dolu, her yer dolu ve herkesin artık yüzü gülüyor. Şehrin, sizlerin ve evlatlarınızın daha önce yaşamış olduğu bu travmayı atlatmış olacağız.”

Konuşmaların ardından Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaman, oyuncularla birlikte vatandaşları selamladı.   

img_0168.jpg

img_0231.jpg

img_0247.jpg

img_0400.jpg

img_0403.jpg

 

Kaynak:
Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA