• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Komedyen Jackie Mason hayatını kaybetti
26 Temmuz 2021 Pazartesi 09:51

Komedyen Jackie Mason hayatını kaybetti

The Simpsons çizgi dizisinde Rabbi Hyman Krustofsky karakterini seslendiren ve Caddyshack II filmiyle ünlenen komedyen Jackie Mason yaşamını yitirdi.
The Simpsons çizgi dizisinde Rabbi Hyman Krustofsky karakterini seslendiren ve Caddyshack II filmiyle ünlenen komedyen Jackie Mason yaşamını yitirdi.
 
The Simpsons dizisinde Rabbi Hyman Krustofsky'yi seslendiren ve Caddyshack II filmiyle adından söz ettiren ünlü komedyenin 93 yaşında hayata gözlerini yumduğu açıklandı. Acı haberi Mason'ın yakın çevresi doğruladı.
 
Haber Global’in haberine göre, Mason'ın avukatı ve arkadaşı olan Raoul Felder, oyuncunun Manhattan'da bir hastanede vefat ettiğini belirtti.
 
Felder, The Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada ünlü oyuncunun ölmeden önce nefes almakta zorluk çektiğini belirtti.
 
1959 yılında Borscht Belt tarzı ve konu odaklı komediyle mesleğe adım atan Jackie Mason, tarzıyla dikkat çekmişti.
 
Onun açtığı yoldan Larry David ve Jerry Seinfeld devam etmişti. Kariyerinde 1980'lerin sonunda bir Broadway hiti olan "The According to Me" dahil olmak üzere birçok kez sahne aldı. Tony Ödülleri'nde özel ödüle layık görülen Mason, 1 kez de Emmy ödülü kazandı.
 
Sinemada ise Mel Brooks'un History of teh World: Part I ve Caddyshack II filmleriyle boy gösterdi. Televizyonda ise The Dean Martin Show'a defalarca katıldı. 1989 yılında ABC'de yayınalan Chicken Soup'ta görünen Mason, The Simpsons animasyon dizisinde 1991 ile 2016 yılları arasında Rabbi Hyman Krustofsky'ye ses verdi.
 
Jackie Mason kimdir?
 
Jackie Mason, Wisconsin'de doğdu. Ailesinin kökenleri Belarus'a dayanıyor. 1991 yılında Jyll Resenfeld ile evlendi.
 
magazinmahallesi.com
 
Bu haber toplam 913 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA