• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kombi bakımı neden önemli?
25 Ekim 2021 Pazartesi 08:57

Kombi bakımı neden önemli?

Havaların soğuması ve kış aylarının gelmesiyle birlikte, kombi bakımlarının yapılmasını öneren uzmanlar, düzenli şekilde bakımı yapılan kombinin tasarruf sağladığına dikkat çekti.
Bütün elektronik cihazlar gibi kombi bakımının da yapılması gerektiğini belirten uzmanlar, kombilere yapılacak bakımların cihazı daha verimli, sağlıklı, güvenli ve tasarruflu hale getireceğini kaydetti.
 
İnsanların kombi bakımını yeteri kadar önemsemediğini ve bu tür durumlarda faciaya davetiye çıkarıldığını ifade eden kombi bakım uzmanı Ali Osman Ece, kombi bakımı için ödenen tutarın, güvenlik açısından göze gelmemesi gerektiğini söyledi.
 
"Kombi bakımı emniyet ve doğalgaz tasarrufu açısından çok önemli"
 
Kombi bakım yaptıran kişilerin daha emniyette olacaklarını ve doğalgaz faturasına olumlu etki edeceğini söyleyen Ece, "Kombi bakımı emniyet ve doğalgaz tasarrufu açısından çok önemli. Kombi bakımı yaparken, önce kombinin herhangi bir yerinde gaz kaçağı olup olmadığını kontrol ederiz ki bu en fazla önem verdiğimiz konudur. Daha sonra ise kombinin iç temizliği, fan temizliği gibi diğer öğelere bakarız. Tabi bunlar da kombinin tasarrufunu arttıran etkenlerdir." ifadelerini kullandı.
 
Bakım yapılma aşamasıyla ilgili bilgiler veren Ece, kombi bakımına gittikten sonra yapılan işlemleri şöyle anlattı:
 
Tabi bunları yaparken bir işlem sırası var. Öncelikle doğalgaz vanasını, sonrasında ise enerjiyi kapatırız. Daha sonra kombinin iç, fan, plakalı eşanjör, cehennemlik ve son olarak da tesisat temizliği yapılır. Bu işlemler kombinin kullanım süresi ve kullanım şekliyle alakalı olarak 40-45 dakika sürer. Yani yeni alınmış 1-2 yıllık cihazın bakım süresi daha kısa olurken, uzun yıllardır kullanılan cihazın süresi uzayabiliyor. Bir de bakım yapılmadan uzun süre kullanılmış kombilerde sıkıntı olarak arızalı yedek parça çıkma ihtimali yükselir.
"Oda termosu ve petek termostatik vanası takmak doğalgaz tasarrufuna yardımcı olur"
 
Yapılan bakımların dışında tasarruf için başka etkenlerin de etkili olduğunu söyleyen Ece, "Kombi bakımları yılda bir defa mutlaka yapılmalı. Bakımlar düzenli yapıldığı zaman yüzde 25-30'luk bir tasarruf sağlanmış olur. Doğalgazda tasarruf sağlanması için evvela üst ve alt komşunuzun da kombilerini düzenli yakması gerekir. Başlıca etken budur. Yani altı ve üstü boş olan bir dairenin doğalgaz tasarrufu yapması çok zor. Bunun dışında ise oda termosu takmak, peteklere termostatik vana takmak doğalgaz tasarrufuna yardımcı olur." dedi.
 
Ece, "Şu an kombi bakımı yaptırmak isteyen biri ortalama olarak 100-150 TL'ye yaptırabilir. Eğer ürünün garantisi varsa zaten garanti üzerinden yaptırabilir. Garantisi yoksa dahi yetkili servislerde yaptırılması daha iyi olacaktır. Özellikle kombisi evin içinde olanların kombi bakımına yılda bir defa 100-150 TL vermesi çok değil. Çünkü kombi bakımı emniyet ve sağlık için kesinlikle yapılmalı. Kombisi balkonda olanlar bir nebze de olsa güvende olabilirler ama kombisi evin içinde olanlar herhangi bir doğalgaz sızıntısında tehlike yaşayabilirler. İnsanlarımız mutlaka her sene kombi bakımlarını aksatmadan yaptırsın. Çünkü maalesef kombi bakımına yeteri kadar önem verilmiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 180 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA